Politika

Praćenje rada službenika

Novi zakon dovodi brže otkaze

Novi zakon dovodi brže otkaze

'Ovim zakonom uveli smo više reda u rad i mjerenje rada službenika i namještenika', rekao je ministar Mlakar

Vlada je izmijenila Zakon o državnim službenicima i namještenicima, a jedna od novina je institut izvanrednog otkaza. Iako su prema mišljenju mnogih zaposleni u državnim službama od otkaza bili zaštićeni kao lički medvjedi, izvanredni otkaz u budućnosti moći će im se uručiti ako dva do tri mjeseca ne obavljaju svoje poslove na zadovoljavajući način, piše 24sata.hr

Zakonom je unaprijeđen i sustav ocjenjivanja kojim će se pratiti rad službenika i namještenika tijekom godine dana.

'Ovim zakonom uveli smo više reda u rad i mjerenje rada službenika i namještenika', rekao je ministar Mlakar. Kako priča o otkazima nije omiljena tema ministara ni premijerke Jadranke Kosor, nitko osim resornog ministra o ovom zakonu nije rekao ni riječ. 

Mlakar je na sjednici Vlade izvijestio i da će do 31. ožujka ove godine zaživjeti Registar zaposlenih u državnim i javnim službama. Još ne znaju njihov točan broj, ali on se kreće između 230.000 do 240.000 ljudi. Iako nitko u Vladi nije rekao koliko će porezne obveznike stajati izrada registra koji će biti u elektroničkom obliku, iz zakona je vidljivo da ćemo ga platiti 10 milijuna kuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.