Politika

Mladež SDP-a krivac?

HDZ: 'Možemo dokazati da iza prosvjeda stoji mladež SDP-a'

HDZ: 'Možemo dokazati da iza prosvjeda stoji mladež SDP-a'

Doznalo se da je bivši predsjednik dubrovačkog Foruma mladih SDP-a Nikša Klečak sudjelovao u organizaciji, tiskanju plakata i nazočio prosvjedima

Nakon jučerašnje konferencije za medije koju su sazvali SDP-ovci, čelnici HDZ-a odlučili su se obratiti javnosti. Bivši ministar financija Ivan Šuker odgovorio je na optužbe Slavka Linića kako je država za njegova mandata povećala inozemni dug na 45 milijardi eura, prenosi 24sata.hr

- Država se zadužila za pokrivanje deficita samo 12 posto. Ostatak su zadužile poslovne banke i građani - rekao je Šuker. 

Na Linićeve izjave reagirao je i ministar branitelja Tomislav Ivić, koji je kazao da se SDP nema što javljati po pitanju hrvatskih branitelja jer se branitelji dobro sjećaju kako se koalicijska Vlada ponašala prema njima u razdoblju od 2000. do 2003. dok su bili na vlasti.

- Ako netko nema pravo govoriti o hrvatskim braniteljima, onda je to Linić koji je tada bio potpredsjednik Vlade. Branitelji dobro znaju tko je kakav odnos imao prema njima i tko je provodio kakvu politiku prema njima - kazao je Ivić. Dodao je kako je ova Vlada nastojala olakšati poziciju braniteljima i to je činila u sasvim drugačijem ekonomskom vremenu nego što je bilo 2002., kada nije bilo svjetske krize, ni pada BDP-a.

Osvrnuo se i na prosvjede diljem zemlje rekavši kako HDZ ima potvrdu da iza tiskanja protuvladinih plakata u Dubrovniku stoji mladež SDP-a.

- Možemo dokazati povezanost oporbenih stranaka s prosvjedima u Hrvatskoj - rekao je Ivić. Na pitanje novinarke mogu li se vidjeti ti dokazi, odgovorio je kako će ih sutra objaviti u lokalnim novinama.

Javnosti se obratio i HDZ-ov zastupnik Boris Kunst koji je rekao da je "SDP-ovo cendranje za izborima jače od cendranja svakog djeteta za dudom". Na Linićeve izjave o zaštiti prava radnika odgovorio je da on nema pravo glasa jer je "zakleti protivnik sindikata i radničkih prava".

- On je 24. svibnja 2004. godine javno poručio radnicima da imaju prevelika prava koja ometaju poduzetništvo i nakon toga su smanjena prava radnicima. Također je izjavio da poslodavce sputava briga prema radnicima, a oni koji to ne razumiju žele se vratiti u socijalizam. Zbog toga su izmanipulirali radnike Kamenskog, Uzora i druge, a sada bi htjeli da se Linić vrati na vlast da ih mogu sahraniti - rekao je Kunst. Poručio je "kukuriku koaliciji" da je vrijeme maskenbala završilo te da budu ono što jesu.

- Unatoč svim financijskim problemima, ova vlast nikad nije jednostrano mijenjala ni jedan propis i nikada nije dovela u pitanje isplatu plaća i mirovina. Što je koalicija nervoznija to je veći dokaz da ova vlada sve bolje radi - zaključio je Kunst.

Dubrovački SDP ni na koji način nije organizirao ni sudjelovao u protuvladinim prosvjedima u Dubrovniku, kazala je predsjednica Gradskog odbora SDP-a Olga Muratti.

Doznajemo da je bivši predsjednik dubrovačkog Foruma mladih SDP-a Nikša Klečak sudjelovao u organizaciji, tiskanju plakata i nazočio prosvjedima. Naime, Klečaka je lani u listopadu Gradski odbor SDP-a isključio iz stranke zbog narušavanja ugleda stranke. Nadzorni odbor SDP-a u Zagrebu ga je krajem veljače vratio u stranku zbog povrede postupka.

Neslužbeno doznajemo da je Klečka u organiziranju prosvjeda angažirao dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić kako prosvjednici ne bi izrazili nezadovoljstvo radom gradonačelnik i gradske vlasti koalicije SDP-HNS-HSLS-HSU i NL Pere Vićana s kojom većina građana već dulje vrijeme nije zadovoljna.  


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.