Politika

Konvencija

Milanović: Želimo drugačiju Hrvatsku!

Milanović: Želimo drugačiju Hrvatsku!

Zoran Milanović, saborski zastupnik i lider SDP-a, danas je posjetio Zadar i susreo se s građanima, te nazočio tematsko-izvještajnoj konvenciji gradskog odbora SDP-a u minipleksu Callegro.

 

Pod predizbornim sloganom 'Izbori - jedino rješenje za ozdravljenje Hrvatske', gostima i simpatizerima SDP-a obratili su se Vesna Sabolić, predsjednica GO HNS-a, renata Sabljar Dračevac, predsjednica ŽO SDP-a Zadarske županije, Tomislav Zrinski, predsjednik ŽO Ličko-senjske županije, Anita Bara, predsjednica ŽO Šibensko-kninske županije, Ante Kotromanović, saborski zastupnik SDP-a i nekadašnji zapovjednik IV. gardijske brigade.

'Hrvatska je u korizmi pod HDZ-om već osam godina, građani vode bitku kako preživjeti, a vlast - kako ostati', u svom je govoru istaknula Ingrid Antičević-Marinović, predsjednica SDP-a Zadar i saborska zastupnica.

'Mandat su započeli s Gotovinom u Haagu, a završavaju ga s gotovinom u džepovima. Svjesni smo da su sve oči uprte u nas. SDP gradi savez s građanima, solidarnost, zajedništvo i društvena pravda - to je ono što afirmiramo, te zaštita radnika i svih prirodnih resursa. Nudit ćemo rješenja, a ne opravdanja', kazala je.

Okupljenima se obratio Ranko Ostojić, koordinator IX. Izborne jedinice, podsjećajući kako je za izbore potreban svaki građanin RH, jer treba zaustaviti legaliziranje prevare i izborni inžinjering.

Zoran Milanović svoje je obraćanje započeo ključnom stvari koja će, kako je naglasio, obilježiti skorašnje izbore, a to je istina. 'Svi propagiraju pravdu, slobode, no ne govore svi istinu. Zaboravimo sada na rejtinge i ankete, trebamo prepoznati istinu. Put će biti dug, težak i neizvjestan. Pozivam sve da ne podcjenjuju građane; birače.'

Komentirao je i premijerkinu izjavu o 'crvenoj Hrvatskoj': 'To je stara priča onoga koji je našu državu napustio. Kanimo se jezika prošlosti!'

Milanović je podsjetio kako svaki sukob počiva na pohlepi i odsutnosti respekta prema građanima. 'Na nama je da ljude uvjerimo u to kakvu zemlju želimo, želimo drugačiju Hrvatsku! U korjenu naših obećanja jest to da nemamo iza sebe interesne skupine.

Dužni smo jedino građanima i građankama, imamo znanja i dobre namjere. Mora postojati realnost pravde, a u ovoj su zemlji ljudi gladni i žedni pravde', zaključio je.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.