Politika

Izborne kampanje

Kosor je znala da su kampanje bile financirane 'prljavim' novcem?

Kosor je znala da su kampanje bile financirane 'prljavim' novcem?

Vukšić je uvjeren kako nitko od hrvatskih političara ne bi završio iza rešetaka da nije bilo pritiska iz Europske unije

Branko Vukšić, potpredsjednik Hrvatskih laburista-stranke rada kazao je u emisiji Osječke televizije kako premijerka Jadranka Kosor nema pravo reći da nije znala za financiranje izbornih kampanja HDZ-a prljavim novcem, piše nacional.hr

Vukšić naime ističe kako su tijekom predizborne kampanje u kojoj je ona bila HDZ-ova kandidatkinja za predsjednika brojne udruge i politički oponenti upozoravali da su stvarni troškovi vladajuće stranke bili nekoliko puta veći od prijavljenih iznosa. Vukšić je uvjeren kako nitko od hrvatskih političara ne bi završio iza rešetaka da nije bilo pritiska iz Europske unije.

Sanaderu je, rekao je u emisiji Osječke televizije, još 2004. godine rekao da će završiti u zatvoru, jer su se u HDZ-u počeli previše bahatiti i uzimati za sebe, pa su se naredne godine dotad dobri prijatelji potpuno razišli i Sanader mu je rekao da nigdje u Hrvatskoj neće naći posao.

Prisjetio se i kako mu je glavni urednik Vjesnika, pokojni Krešimir Fijačko, želio cenzurirati tekstove o Slavku Liniću, tada potpredsjedniku Vlade RH, zbog čega je osobno zvao Linića i pitao ga ima li što protiv da o njemu i dalje slobodno piše? Vukšić je ispričao i kako je i zašto premijer Sanader smijenio glavnu urednicu Vjesnika, Andreju Latinović, a njemu ponudio da bira radno mjesto koje god želi u Hrvatskoj.

nacional.hr/ezadar


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.