Politika

Zaradila gromoglasan pljesak

Premijerka u Kninu pozdravila Gotovinu i Markača

Premijerka u Kninu pozdravila Gotovinu i Markača

Danas obilježavamo 16. godišnjicu vojnoredarstvene akcije Oluja i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Svečanost je počela mimohodom svečanih postroja Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, postroja ratnih zastava i Orkestra OS RH koji su u 9 sati krenuli iz vojarne Kralj Zvonimir prema stadionu HNK Dinara.

Na Kninskoj tvrđavi je u 9,30 sati svečano podignuta hrvatska zastava. Proslavi prisustvuju predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Sabora Luka Bebić i premijerka Jadranka Kosor.

Na stadionu HNK Dinara je od 9,45 do 10,30 sati trajao ulazak i postrojavanje svečanih postrobi, prijavak Predsjedniku Republike i vrhovnom zapovjedniku OS RH, prikaz vježbovnih radnji pripadnika Počasno zaštitne bojne, te obraćanja vPredsjednik Josipović je rekao da "Oluju ne slavimo da bismo proslavili rat, već mir koji je pobjeda donijela".

"Blistava hrvatska vojna akcija ne smije biti dovedena u pitanje zbog nečasnih postupaka pojedinaca odgovornih za zločine protiv naših sugrađana srpske nacionalnosti", dodao je.

Predsjednik Sabora Luka Bebić je istaknuo da "su naši generali bili časni ljudi", a premijerka Jadranka Kosor je s kninskoga stadiona "posebno pozdravila" nepravomoćno osuđene generale Antu Gotovinu i Mladena Markača.

"Posebno pozdravljam generale Antu Gotovinu i Mladena Markača", istaknula je, nakon čega je uslijedio gromoglasni pljesak visokih uzvanika.

Prigodni letački program Akro grupe Krila Oluje počeo je u 11,20 sati, a u 12 sati počela je sveta misa u crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta koju predvoditi vojni biskup Juraj Jezerinac. Visoki državni dužnosnici i stranački čelnici će nakon svečanosti nazočiti i koncertu na Trgu dr. Ante Starčevića u 21 sat.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.