Politika

Hrvatska i EU

GONG objavio sve javne dokumente iz pregovaračkog procesa

GONG objavio sve javne dokumente iz pregovaračkog procesa

Nevladina organizacija GONG na svojim je službenim stranicama objavila sve javne dokumente iz pregovaračkog procesa s EU, a koji su im proslijeđeni iz Bruxellesa.

Naime, Vlada je nakon formalnog dovršetka pregovora o pristupanju 30. lipnja 2011. na svojoj internetskoj stranici objavila pregovaračke dokumente, međutim, s obzirom da u Pregovaračkim stajalištima Vlada prihvaća svu ili značajan dio pravne stečevine EU, GONG smatra da bi i ta pravna stečevina trebala biti dostupna javnosti - točno, potpuno i pravovremeno, naravno, na hrvatskom jeziku.

"Upravo to je, čini se, bio cilj internetske stranice Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija međutim, taj popis prijevoda pravne stečevine EU-e za sva pregovaračka područja nije aktivan. U međuvremenu, prijevod pravne stečevine na hrvatski jezik, što ga je premijerka Jadranka Kosor ustupila crnogorskom kolegi, dostupan je na internetskim stranicama Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore ovdje", navodi GONG.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.