Politika

HSP

Zbog obiteljskog nasilja s HSP-ove liste uklonjen Keleminec

Zbog obiteljskog nasilja s HSP-ove liste uklonjen Keleminec

HSP je sa prvog mjesta liste u 2. izbornoj jedinici izbacio predsjednika Autohtone stranke prava Dražena Keleminca, nakon što je jučer Aleksandar Stanković u emisiji Nedjeljom u 2 predsjednika HSP-a Danijela Srba suočio sa činjenicom da je Keleminec obiteljski nasilnik.

"S obzirom da smo javno upozoreni da je gospodin Keleminec prije nekoliko godina fizički napao vlastitu suprugu u redakciji jednih dnevnih novina, te da je slučaj istraživali policija, Predsjedništvo Hrvatske stranke prava jednoglasno je zaključilo da gospodin Dražen Keleminec neće biti nositelj zajedničke izborne liste HSP-a i pravaških stranaka u 2. izborno jedinici, te da neće biti zajednički kandidat za Sabor niti na jednoj zajedničkoj pravaškoj listi", napisao je u priopćenju predsjednik HSP-a Danijel Srb.

Pišu kako na svojim listama neće imati osobe osumnjičene za nasilje čak niti onda kada takve optužbe nisu dokazane te traže isti takav pristup i od ostalih stanaka. "Hrvatska stranka prava raščišćavanjem ovog slučaja pokazuje kakvih se načela drži. Od drugih stranaka očekujemo poštivanje istih vrijednosti", piše Danijel Srb koji napominje da nisu znali za slučaj u kojem je Keleminec napao svoju suprugu u redakciji jednih dnevnih novina.

HSP tvrdi kako je stranka nulte stope tolerancije prema obiteljskim nasilnicima, kao i prema nasilju uopće.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.