Politika

Izvanredna presica u HDZ-u

Jadranka Kosor: Ovo su najteži trenuci u povijesti stranke

Jadranka Kosor: Ovo su najteži trenuci u povijesti stranke

Pokazujemo da su nam interesi naroda iznad interesa stranke

Nakon što je potvrđeno da je Državno odvjetništvo protiv HDZ-a pokrenulo i službenu istragu, premijerka Jadranka Kosor sazvala je izvanrednu konferenciju za novinare.

Po 'dobrom starom' običaju HDZ-a, novinarima je zabranjen prijenos uživo, bilo putem TV kamera bilo putem web streama, javlja tportal.

U HDZ-u se okupilo kompletno predsjetništvo stranke u sastavu Jadranka Kosor, Darko Milinović, Vladimir Šeks, Ivan Jarnjak, Andrija Hebrang, Petar Čobanković, Božidar Kalmeta, Ivan Šuker, Luka Bebić, Branko Bačić, Gordan Jandroković, Jasen Mesić, Davor Stier, Katarina Fuček, Martina Banić, Marina Matulović-Dropulić Branko Vukelić, Petar Selem, Ivanka Roksandić i Ante Kulušić.

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor (prijenos uživo na portalu  Index.hr ):

"Pozvala sam vas zbog proširenja odnosno provođenja istrage protiv HDZ-a. Ovo je iznimno težak trenutak u našoj stranci, najteži u povijesti. Ovo je pretposljednja stanica križnog puta koji prolazimo, od 1. srpnja 2009. godine, od trenutka kad sam preuzela HDZ, kad je bivši predsjednik otišao s tog mjesta. Od tog trenutka počinje žestoka borba. Ovaj nalog ni za milimetra neće limitirati našu borbu protiv korupcije. Mi smo jedina stranka koja je počela tu borbu protv korupcije i nećemo posustati u tome. Svi članovi stranke će dati svoje iskaze ako bude potrebno", najavila je predsjednica HDZ-a.

"I u ovom trenutku mi pokazujemo da su nam interesi naroda iznad stranačkih intesrea. Mi ćemo postaviti pitanje zašto pravosudni sustav, istrage koje moraju biti tajne, zašto cijeli taj proces u  uskočkim predmetima koji mora biti potpuno tajan, nije tajan, zašto i odakle cure informacije? Moramo urediti taj sustav jer Hrvatska neće biti pravna država dok to ne sredimo. Netko će odgovarati zašto se mjesecima nanosi šteta HDZ-u? Mjesecima nas pljuju različitim iskazima.", govorila je Kosor.

"I dalje dajemo punu potporu odlučnoj borbi protiv kriminala", ustvrdila je!

"Ne bojimo se istrage, dogodit će se što se ima dogoditi. Mi se kao stranka možemo vratiti od nule, moćemo početi ispočetka iz baraka na Jarunu! Nećemo dopustiti da ovo što se događa utječe na nas. Različite stvari iz različitih izvora idu prema HDZ-u, HDZ je velika stranka, 220 tisuća ponosnih i časnih ljudi imamo, iz ovoga ćemo izaći kao čvrsta stranka koja je prva počela borbu protiv korupcije i protiv kriminala. I dalje ćemo tražiti odgovore na pitanja što je s istragama, što je s činjenicom da je državna revizija otkrila da je novac potrošen nenamjenski", rekla je Kosor.

"Tražit ćemo dogovor na pitanje što je s izjavom gospodina Čička o tajnim računima SDP-a u inozemstvu. I to je temelj za pokretanje istrage, ali ništa se nije dogodilo. Također, svi šute, pa i vi, o Sisačko-moslavačkoj županiji. Nastaviti ćemo tražiti odgovore na pitanja, nećemo se umoriti. Borba protiv kriminala i korupcije je temeljno načelo Vlade kojoj sam na čelu, i upravo to je jedan od razloga zašto smo završili pregovore", rekla je Kosor te prepustila riječ Ivanu Jarnjaku: "I on je osjetio potrebu da vam se obrati"

"Apsolutno podržavam sve što je rekla predsjednica! Što se tiče mene ja nisam dobio takva pitanja, ali odazvat ću se svakako na razgovor i otkloniti sve ono što mi se stavljana teret! I na taj način razriješiti i taj problem", nadovezao se Ivan Jarnjak na riječi Jadranke Kosor.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.