Politika

Predsjednica HDZ-a "na rubu"

Kosorica potpuno izgubila živce zbog Milinovića

Kosorica potpuno izgubila živce zbog Milinovića

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor u ponedjeljak je održala konferenciju za novinare u svom predizbornom stožeru u Folnegovićevoj 6 u Zagrebu, na kojoj je opet demantirala svoje protukandidate, prenosi danas.net.hr

"Nije istina da u HDZ-u vlada osjećaj potpune konfuzije i rat svih protiv svih. Postoji samo ekipa koja ima samo jedan cilj, a to je da Jadranka Kosor ode. Mnogi moji protukandidati su iznosili različite prijedloge koji su meni i kao kandidatkinji i kao predsjednici neprihvatljivi, poput Milinovićevog da će podupirati vladu SDP-a i koji planira suradnju s HDSSB-om. No, ja nisam tražila sazivanje predsjedništva stranke, nisam vrijeđala ni udarala na bilo kojeg člana", kazala je Kosor te napomenula da svi članovi vodstva stranke imaju dužnost poštivanja statuta HDZ-a.

A najviše taj statut krši upravo Darko Milinović, kazala je Kosor, koji kao njen zamjenik u javnosti komentira stvari bez da ga je ona ovlastila, prenosi 24 sata. "Statut jasno propisuje tko uime stranke može govoriti o stajalištima HDZ-a i radu Vlade. Milinović je zamjenik predsjednice, a ja ga nisam ovlastila da komentira 100 dana rada Vlade. Mimo Statuta se pojavio na mjestima na kojima ne bi trebao biti, jer nije niti član zajednice žena, a po godinama bome niti član mladeži HDZ-a", nabrojala je Kosor.

Branila je i svoj prijedlog izmjene statuta stranke da se predsjednika bira po načelu jedan član jedan glas, napomenuvši da to nije bio ni puč, niti udar, niti to znači da bi doživotno htjela biti predsjednica HDZ-a.

"Radi se o jednoj demokratskoj proceduru na koju imam pravo. Neću pristati na to da kada član HDZ-a nešto kaže, da se po njemu udara objedama, lažima i niskim udarcima. To nije prijedlog koji bi trebao srušiti cijeli svijet, već ojačati HDZ. To što predlažem je nešto uobičajeno, imamo dovoljno vremena da na Saboru utvrdimo kandidate koji su prikupili 400 potpisa i da za 10 dana, pet dana, kad se dogovorimo, organiziramo unutarstranačke izbore i to po modelu jedan član, jedan glas", kazala je Kosor, usput demantiravši da izbore tempira za svoj rođendan 1. srpnja.

"Nisam rekla da će biti 1. srpnja, jer je to numerološki moj sretan dan zbog rođendana, nego sam rekla da uzmemo vremena do 1. srpnja. To može biti prije i poslije, kako se dogovorimo", objasnila je Kosor.

danas.net.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.