Politika

"Ispadima" nikad kraja

Kosor očajna zbog Šeksa: Hoće li već jednom završiti ovaj dan?

Kosor očajna zbog Šeksa: Hoće li već jednom završiti ovaj dan?

"Hoće li već jednom završiti ovaj dan, valjda jedan od najgorih za našu stranku", rezignirano je govorila Jadranka Kosor u srijedu poslijepodne u društvu stranačkih kolega. U očaj ju je bacio gaf Darka Milinovića koji je u Zadru na stranačkom skupu zaurlao: "I na kraju, zašto nećemo glasovati za Hrvatsku demokratsku zajednicu...!", a onda ju je Vladimir Šeks svojom neukusnom opaskom o štangi potpuno dotukao, piše danas.net.hr

"Šeks je na Mandatno-imunitetnom povjerenstvu napravio štetu HDZ-u. Sad se samo priča o njegovom napadu na Sobol, a ne o Jovanoviću. Opet SDP-ovci ispadaju žrtve, dok se nas iz HDZ-a tretira kao primitivce. Šeks nikako da shvati da mediji HDZ-u ne opraštaju ono na što zažmire ljevici", žalio se Novom listu na Šeksa jedan od važnih članova HDZ-a s kojima je list neformalno razgovarao o stanju morala u HDZ-u nakon bojkota rada Sabora od strane oporbe.

Bliski suradnici Jadranke Kosor kazali su kako uviđaju da se Šeks oteo kontroli - u javnosti se opet stvara dojam da u HDZ-u Šeks vuče sve konce, a ne premijerka, ali i da Šeks HDZ koristi za vlastitu promociju. Mnogi na Markovom trgu iz vladajućih redova zamjeraju Šeksu "preuzimanje" sjednice MIP-a, a shvaćaju i da je Zakon o ništetnosti akata bivše JNA, potpuno apsurdan.

"To je Šeksov projekt i on ga gura, bez obzira na upozorenja što nam stižu iz Bruxellesa. Makar takav zakon ne bi hrvatskim braniteljima jamčio nikakvu pravnu zaštitu. A sad mi inzistiramo na tom zakonu i tražimo raskidanje sporazuma državnih odvjetništava Hrvatske i Srbije dok istovremeno Mladen Bajić temeljem tog sporazuma šalje u Beograd dokaze za optužnicu protiv Aleksandra Vasiljevića. Apsurdno", kaže izvor s Markovog trga.

danas.net.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.