Politika

Zajedno na lokalne izbore

Splitski HSP i HČSP vjeruju da mogu stati uz bok i najvećim strankama

Splitski HSP i HČSP vjeruju da mogu stati uz bok i najvećim strankama

Splitski HSP i HČSP zajedno će izaći na lokalne izbore u svibnju. Novoosnovana koalicija smatra kako će ujedinjena desnica na lokalnoj razini polučiti bolje rezultate nego na prošlim izborima.

"Pravaši tako rascjepkani uz sve naše probleme kojih smo mi svjesni, ali smo spremni napraviti korak naprijed i okupiti te pravaše. Oni prema anketi Pravnog fakulteta imaju 10,2 zajednički na toj listi i to tako razbijeni. SDP ima 10,4, HDZ 17,5, Ivan Grubišić 8,2, a Laburisti 2,4", ističe politički tajnik HČSP-a Luka Podrug dodajući kako ovako ujedinjeni pravaši mogu stati uz bok i najvećim strankama HDZ-u i SDP-u.

"Mislimo da će građani ovoga grada i Hrvatske i naše županije, ovo su lokalni izbori, morati uzeti u obzir, kao što su zadnji put kaznili HDZ zbog ove katastrofalne politike i kriminala. Isto tako mislim da birači neće ostati slijepi nad ovom diletantskom vlašću koju imamo. Ovo je zaista najnesposobnija vlast koja je na ovim prostorima negdje bila tamo od AVNOJ-a 1943.", rekao je Podrug i nastavio u istom tonu.

"Takav skup nekompetentnih ministara od kojih se za neke čovjek zaista moraju pitati imaju li mozga. Ili onaj lažni dragovoljac, koji se lažno i naziva, Fred mu nije niti ime, Predrag mu je ime, koji Bozanića uspoređuje s Miloševićem. Mislim jedna takva nakaradna vlast koja se pokazala nekompetentna osim u pljački, kriminalu i korupciji. Tako nam u Splitu nude dezertera za gradonačelnika kojemu treba pomoć bivši svećenik, koji je sada otklonio sve maske", kazao je Podrug.

Novi pravaški blok u koaliciju neće pozvati članove HSP-a Ante Starčevića jer kažu, njihova predsjednica Ruža Tomašić je koaliranjem s HDZ-om pokazala je svoje pravo lice.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.