Politika

Bauk:

Vlada će na idućoj sjednici raspisati lokalne izbore

Vlada će na idućoj sjednici raspisati lokalne izbore

Bauk je rekao da ne očekuje velike promjene u ovim podacima do predstojećih lokalnih izbora, jer se radi o samo nekoliko tjedana razlike u održavanju

Ministar uprave Arsen Bauk predstavio je popis birača za izbore za Europski parlament. Ukupan broj birača u popisu je 3.740.951.

Bauk je rekao da ne očekuje velike promjene u ovim podacima do predstojećih lokalnih izbora, jer se radi o samo nekoliko tjedana razlike u održavanju.

 

'Vlada će na sljedećoj sjednici raspisati lokalne izbore. Oni se održavaju 19. svibnja i rok za ispravak u popisu birača je 9. svibnja. Dakle, osobe kojima se ili odjavi prebivalište u to vrijeme, koje budu umrle ili kojima istekne osobna iskaznica, u ovih mjesec dana bit će promjena'.

Na popisu za predstojeće euroizbore je, pak, 763.814 birača manje nego na EU referendumu i prethodnim nacionalnim izborima. Najznačajnije smanjenje je u Ličko-senjskoj županiji (16,5%), Šibensko-kninskoj (13,9%), Požeško-slavonskoj (13,3%) i Virovitičko-podravskoj županiji (13,1%). Bauk je rekao kako pripremaju usporedbu popisa birača s brojem stanovnika po svim naseljima u Hrvatskoj.

"Tako da će se onda jasno vidjeti gdje još treba intenzivirati napore, a to mora prije svega policija, da popis birača bude još točniji i vjerodostojniji, nego što je danas. A držim da je on danas vjerodostojniji nego što je bio na referendumu za ulazak u Europsku Uniju", ustvrdio je Bauk.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.