Politika

Nakon predizborne koalicije u Dalmaciji

Nevenka Bečić, Željko Kerum i Jadranka Kosor osnovali Klub nezavisnih zastupnika

Nevenka Bečić, Željko Kerum i Jadranka Kosor osnovali Klub nezavisnih zastupnika

Jadranka Kosor ponovno se našla u savezu sa splitskim gradonačelnikom Željkom Kerumom, piše Slobodna

Nakon predizborne koalicije u Dalmaciji koja je Kerumu i njegovoj sestri Nevenki Bečić osigurala dva mandata u Saboru, bivša HDZ-ova premijerka s njima je u petak, dan nakon što je isključena iz HDZ-a, osnovala zajednički Klub zastupnika. Kaže da je inicijativa potekla od Nevenke Bečić, te da je dogovoreno da predsjednica Kluba bude Jadranka Kosor.

- Jedan od ciljeva mojeg izbacivanja iz HDZ-a bio je da mi se dokine politički prostor za djelovanje. No, ja ću kroz ovaj novi Klub zastupnika nastaviti zagovarati program gospodarskog oporavka kojega je napravila moja Vlada, i koji je jedan od najboljih gospodarskih dokumenata kojega je Hrvatska ikad imala - ustvrdila je Kosor, kazavši da, kao članica HDZ-a, nikada nije u Saboru dobila priliku govoriti u ime zastupničkog Kluba te stranke. Nevenka Bečić pojasnila je zašto istupa iz formacije HDZ-ovih zastupnika.

- U Klub HDZ-a ušla sam dok mu je na čelu bila Jadranka Kosor. Ona je zvijezda koja je sjajila i koja će sjajiti na hrvatskom političkom nebu - kazala je Nevenka Bečić demantirajući špekulacije da time vraćaju dug Jadranki Kosor koja ih je stavila na parlamentarnu listu HDZ-a. Osvrnula se i na rijetke posjete splitskog gradonačelnika Saboru.

- Željko Kerum nije fizički u Saboru, ali je prisutan kroz mene, kroz moj rad. On svaki dan analizira situaciju i daje mi izravne upute što da radim - ustvrdila je Nevenka Bečić.

Jadranka Kosor je pak najavila da će zatražiti od Keruma da redovitije dolazi u Sabor. - Sugerirat ću mu da iskoristi političku priliku za saborskom govornicom. Svatko tko je izabran za zastupnika mora dolaziti na sjednice - zaključila je Kosor.

SD/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.