Politika

Kosovo

Vučić: Narod ne treba plašiti Sporazumom

Vučić: Narod ne treba plašiti Sporazumom

Prvi potpredsjednik srbijanske Vlade Aleksandar Vučić boravi na sjeveru Kosova, gdje je stigao po podršku Briselskom sporazumu.

"Sporazum nije idealan, no nije ni katastrofalan i ne smijemo njime plašiti narod", izjavio je Vučić, dodavši da je to u ovom trenutku bilo jedino moguće.

"Ako netko misli da se moglo drugačije, taj obmanjuje narod i ne govori mu istinu. Na nama je da cijelo vrijeme budemo zajedno, kao što smo s našim narodom u Republici Srpskoj i drugdje. No nećemo priznati neovisnost Kosova, kao što smo priznali neovisnost nekih drugih država, to čak napominjem. Ali mnogo toga je u našim glavama", rekao je Vučić.

Moramo shvatiti u kakvom svijetu živimo i s kakvim se problemima suočavamo, kazao je Vučić, kojemu, kaže, nije stalo da zbog nekoliko povika radosti kaže nešto što će Srbiju vratiti u 17. stoljeće. Osvrnuo se i na skup koji je prije dva dana održan u Beogradu.

"Niti jednu riječ nisam htio reći protiv vladika koji su govorili na tom skupu, jer znam da to što je izašlo iz njihovih usta zbog brige za Kosovo i Metohiju. Ništa nisam htio govoriti ni o ljudima koji su organizirali hajke na državu, državne predstavnike i na mene osobno. Otići ću u Kosovsku Mitrovicu da im to kažem u lice. Jer oni su sve, samo ne bolji od onih koji vode državu."

Vučić je prilikom posjeta sjeveru Kosova razgovarao s episkopom raško-prizrenskim Teodosijem, koji je poručio kako je dolazak predstavnika srbijanske Vlade ohrabrenje Srbima na Kosovu i Metohiji, kako ih država neće ostaviti.

"S ovim sporazumom nije sve gotovo. Ako budemo složni i ovdje gradili jedinstvo, ljubav i slogu i time potvrdili da smo svetosrpski narod i evanđeoski narod u Kristu, nitko nam ne može ništa", rekao je Vučić, koji se nakon misnog slavlja, sastao s predstavnicima četiri općine na sjeveru Kosova.

Tijekom poslijepodneva u Kosovskoj Mitrovici sastat će se s predstavnicima srpskih općina s Kosmeta, s kojim bi, kako procjenjuju srpski mediji, mogao razgovarati satima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.