Politika

Osijek:

Vrdoljak: pozajmicom od HEP-a spriječit ćemo blokadu "Borova"

Vrdoljak: pozajmicom od HEP-a spriječit ćemo blokadu

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u subotu u Osijeku da će se pozajmicom od 10,5 milijuna kuna, koju će Hrvatska elektroprivreda (HEP) dati "Borovu", spriječiti blokada te tvrtke te osigurati njen opstanak i sačuvati 700 radnih mjesta.

Na konferenciji za novinare HNS-a u Osijeku, Vrdoljak je na pitanje novinara zna li nešto o najavljenoj blokadi "Borova" dd, koja bi trebala uslijediti idući tjedan, kazao kako je prije par dana dobio takvu informaciju te da kao ministar neće dopustiti da ta tvrtka bude blokirana u dane obilježavanja žrtve Vukovara, ali i zato što "blokada može ugroziti 700 radnih mjesta na području koje ima ogromnu nezaposlenost".

Tvrtka "Borovo" prolazi kroz restrukturiranje, koje joj daje šansu za dugoročni opstanak i razvoj. Dogovorili smo smo da HEP odobri pozajmicu "Borovu" od 10,5 milijuna kuna i spriječi blokadu, pojasnio je ministar Vrdoljak.

Dodao je kako je Vlada o tome upoznata na sjednici u četvrtak te kako će ovo biti učinjeno ne samo da bi se spriječila blokada, već i da bi se do kraja provelo restrukturiranje i spasilo 700 radnih mjesta.

Na pitanje kako komentira da je broj radnika koji rade, a ne primaju plaću porastao s 25 na 35 tisuća, Vrdoljak je rekao da je na početku mandata ove Vlade takvih radnika bilo 205 tisuća, nakon čega je to smanjeno na 25 tisuća, a po novim podatcima je taj broj narastao na 35 tisuća ljudi.

Svjesni smo da je to veliki i loš broj i to moramo smanjiti pojačanim inspekcijama rada, a drugi način je rasteretiti poslodavce, koji mogu pričekati s plaćanjem PDV-a ako imaju problema s naplatom, a moraju isplatiti plaće, dodao je Vrdoljak.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.