Biznis

Novi brendovi, nova tržišta i nova vizija razvoja

Ivan Vrdoljak: Požrtvovnost radnika spasila Borovo

Ivan Vrdoljak: Požrtvovnost radnika spasila Borovo

Budućnost Borova ne bi izgledala svijetlo da nije bilo radnika i njihove požrtvovnosti. Poruka je to koja se mogla čuti prilikom današnjeg posjeta ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka ovoj tvornici, piše N1info

Novi brendovi, nova tržišta i nova vizija razvoja koja će osigurati ne samo opstanak, nego i širenje poslovanja tvrtke - sve su to ciljevi koje je ispred sebe stavila Uprava Borova nakon provedenog procesa predstečajne nagodbe.

Ministar Vrdoljak zadovoljan je obilaskom Borova, a kako bi dao vlastiti obol revitalizaciji proizvodnje, građane je pozvao na protekcionizam, odnosno na kupnju brendova Borova.

"Bila je velika bitka u posljednjih godinu dana da damo šansu budućnosti Borova. Kroz proces predstečajne nagodbe, koliko god smo se trudili pomoći, ne bismo uspjeli bez Uprave i radnika koji su se najviše trudili i odricali", kazao je ministar Vrdoljak.

Tijekom procesa predstečajne nagodbe svi su radnici pristali primati minimalac šest mjeseci. Sama predstečajna nagodba je uspješno okončana, što je omogućilo da Borovo po prvi puta nakon 22 godine ima deblokirani račun. Radi se, dakle, o pozitivnom primjeru predstečajne nagodbe koji bi mogao značiti novi život za nekadašnjeg industrijskog diva koji je u svoja zlatna vremena zapošljavao čak 23.000 radnika.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.