Politika

Aktualno

Kandidati za predsjednika RH u lovu na potpise građana

Kandidati za predsjednika RH u lovu na potpise građana

Josipović ustraje i na prijedlogu svojih ustavnih promjena koje bi dovele do ekonomskog razvoja. S tim se ne slaže HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Kolinda Grabar Kitarović

Kandidati za predjednika Republike u lovu su na potpise građana. Podršku aktualnom predsjedniku Ivi Josipoviću za još jedan mandat, dali su predsjednik Sabora Leko, čelnica Oraha Holy i pomoćnik ministra branitelja Glavašević.

Predsjednik ustraje na prijedlogu svojih ustavnih promjena koje bi odvele do ekonomskog razvoja. S tim se ne slaže HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Kolinda Grabar Kitarović. A kritičan je i Milan Kujundžić, koji je danas predstavio svoj program.

Šefica ORAH-a Mirela Holy je istaknula da je Josipović tijekom svog mandata utjecao na promjenu Ustava zbog kojih su u zatvoru neki poznati političari.

"Vjerujem da će jako dobro realizirati obećanja iz drugog programa kojeg smo imali prilike vidjeti kao stranka i jako nas veseli što u njemu ima jako puno zelenih ideja i zelenog razmišljanja", rekla je Mirela Holy.

Podršku Josipoviću dao je i pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević koji je rekao da mu je drago što se Josipović zalaže za toleranciju. Predsjednik Sabora Josip Leko rekao je da se radi o principijelnom političaru:

"Ivu Josipovića poznajem kao vrlo dobrog principijelnog političara koji stalno sa velikom odgovornošću zastupa demokratske vrijednosti", kaže predsjednik Sabora Leko.

Josipoviću Lekina podrška puno znači u njegovoj kampanji, a zahvalio se i građanima i volonterima.

"Naravno da sam zadovoljan. Zahvaljujem svim građankama i građanima koji podržavaju moju kandidaturu", rekao je Josipović.

A kandidat Milan Kujundžić u Zagrebu je predstavio svoj program 'Nova Hrvatska', rekavši da Hrvatskoj nedostaje dijalog i razgovor. Najavio je izmjene Ustava, prozvao je premijera, a bio je kritičan i prema sadašnjem šefu države:

"Osnovna funkcija predsjednika države nije igrati se sa savjetnicima na Pantovčaku. To je najodgovornija osoba. Nema toga za što predsjednik nije odgovoran", rekao je Kujundžić.

"Ma tko bio premijer, ja mu šutjeti neću. On će razgovarati sa mnom i preko mene s hrvatskim anrodom i dolazit će na posao u šest sati, a ne kao sadašnji premijer u podne", dodaje Kujundžić.

A predsjednik je odgovorio Kujundžiću oko polemike o antifašizmu u Ustavu. On će tamo zauvijek i ostati, a Domovinski rat je uistinu neposredni temelj naše države, kaže.

Josipović ustraje i na prijedlogu svojih ustavnih promjena koje bi dovele do ekonomskog razvoja. S tim se ne slaže HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Kolinda Grabar Kitarović.

"Ove ustavne promjene su pretpostavka za jači gospodarski razvoj", rekao je predsjednik Josipović.

"To se ne može riješiti nikakvim ustavnim promjenama već drugim zahvatima. Prvo bih inicirala sjednicu Vlade na kojoj bi se raspravilo stanje i na kojoj bi se raspravilo o tome kuda i kako dalje jer ova vlada jednostavno ne čini ništa", rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Kandidat Ivan Rude će sutra u Europskom domu u Zagrebu predstaviti svoj izborni program.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.