Politika

Predsjednica zadarskog SDP -a

Sabina Glasovac: Za uštede u gradskom proračunu ima prostora

Sabina Glasovac: Za uštede u gradskom proračunu ima prostora

Nakon što je jučer gradonačelnik Kalmeta najavio da će od 2015., Zadrani ponovno plaćati 12 posto prirez, uz povećanje poreza na vikendice, te sniženje plaća zaposlenika i dužnosnika u gradskoj upravi i tvrtkama, zadarski SDP oštro se tome usprotivio.

''Nove mjere Vladine porezne politike, kao objašnjenje, nije točno'' - rekla je u izjavi za Radio Zadar predsjednica zadarskog SDP -a Sabina Glasovac koja smatra da za uštede u gradskom proračunu ima prostora i da je sve to samo nastavak loše politike vladajućih:

''I ako malo pogledate, na koji način se troši gradski proračun, a imali smo dosta posljednjih mjesec dana, vidjeti posebno na primjeru dva sportska kluba, onda će te vidjeti da itekako postoji prostor gdje bi se trebalo rezati, a ne da se građanima podiže prirez. Građani nisu krivi za to što se vodi jedna bahata, neodgovorna i neracionalna politika koja je jednima majka, a drugima maćeha''.

Podsjećamo, od nove godine Zadrani će ponovno plaćati 12 postotni prirez i to je samo jedna od mjera kojom gradska uprava pokušava namaknuti izgubljena sredstva.

Povećat će se i porez na kuće za odmor s 12 na 15 kuna po m2.

Plaće zaposlenika u gradskoj upravi i tvrtkama smanjit će se za 3, a dužnosnika za 5 posto.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.