Politika

Politika i Nogomet

Nogometplus.net: Kolindin autobus na sigurnom kod Mamića?

Nogometplus.net: Kolindin autobus na sigurnom kod Mamića?

Za stanje u domaćem nogometu nerijetko se proziva danas oporbeni HDZ, iako se ni vladajući SDP nije pretrgao riješiti probleme u kojima se nalazi najvažnija sporedna stvar u zemlji. O povezanosti visoke politike i nogometa kolege s portala Nogometplus pisali su u nihovom istraživanju. 

Unatoč svemu mnoge je iznenadilo što su na donatorsku večeru kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović došli Zdravko i Zoran Mamić, nogometni djelatnici o čijoj popularnosti najbolje govore prazne tribine njihovog GNK Dinama. Uostalom u regiji gdje HDZovci računaju na glasove - Dalmaciji - trenutno bukti nogometna revolucija protiv HNS-a, a upravo je Zdravko čelnik protivničke strane. Pa i osječka podružnica HDZ-a je putem Damira Kramarića nedavno kritizirala ovaj i ovakav HNS.

Kad je iz Hajduka krenuo otpor protiv HNS-a, splitski ogranak HDZ-a dao je nedvosmislenu podršku klubu s Poljuda. Na Gradskom vijeću par dana nakon toga podržali su projekt Naš Hajduk po kojem navijači i dalje demokratski biraju Nadzorni odbor kluba. Tada je izgledalo da je u splitskom HDZ-u zapuhao neki novi vjetar. Takav zaokret dobro je prihvaćen među navijačima koji su, par dana nakon toga, izveli preko 30.000 ljudi na splitsku Rivu. Ipak centrala HDZ-a ponaša se dijametralno suprotno kada je nogomet u pitanju. Je li moguće da je utjecaj splitskog HDZ-a u središnjici kao i Hajdukov u HNS-u? Kako drugačije shvatiti izjavu predsjednika stranke Tomislava Karamarka u Splitu, gdje je na novinarski upit hoće li stranka prihvatiti donaciju čelnika Dinama odgovorio:

 - On je donator, u čemu je problem ako je sve po zakonu.

Rečenicu koju toliko često navijači Hajduka čuju iz HNS-a kada se kažnjava njihov klub, a ne kažnjavaju mnogi drugi iščašeni potezi u domaćem nogometu ili iz države kada se opravdava sadašnji način funkcioniranja HNS-a koji sami pišu i provode pravila..

Autoru je drago da su navijači ujedinili Hrvatsku jer nisu tražili samo za Hajduk, nego i druge klubove. Oni ujedinjuju sjever i jug Hrvatske, u zahtjevima nema nikakvih animoziteta - kazala je istom prigodom Kolinda. 

Mnogi ipak smatraju da je HDZ i dalje sigurno utočište Zdravku Mamiću, ali i obrnuto. Potvrđuju li to nove fotografije iz Maksimira na kojima se vidi gdje se čuva autobus predsjedničke kandidatkinje - na sigurnom?

autor teksta i fotografije: Nogometplus.net


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.