Događaji

Uvodi se red

Za Mamića više nema milosti: On više na Pantovčak ne smije

Za Mamića više nema milosti: On više na Pantovčak ne smije
Igor Kralj/PIXSELL

Nizom poteza premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlučili su konačno uvesti red u hrvatski sport i nogomet

Zlatni dani gospodara hrvatskog nogometa Zdravka Mamića su prošli. Vlast s kojem je nekad bio slizan sad mu okreće leđa.

Novi broj tjednika Express, koji je od petka u prodaji na svim kisocima, otkriva sve o tajnim sastancima koji su prethodili demontaži Mamića. Stvari su se počele mijenjati još ljetos. Tjednik Express je, dok je Plenković još bio u kampanji za predsjednika HDZ-a, objavio njegov stav o tome kako treba pronaći najbolja rješenja za hrvatski sport i njegovu autonomiju, koja bi se onda okrenula uspjesima.

- Postane li premijer, Andrej želi postaviti načelo da se mora izbjeći politizacija sporta i dati sportu potpunu autonomiju - otkrio je u srpnju njegov bliski suradnik i tada dao do znanja kako za Mamića u HDZ-u više mjesta neće biti. Sad se taj scenarij počeo realizirati. Nakon pobjede na izborima Plenković je povukao novi potez. Osnovao je Državni ured za sport, a navodno će inzistirati na tome da se politika više ne miješa u izbore u HNS-u. U uvođenje reda u sportu ovih se dana intenzivnije uključila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Prošlog tjedna iskoristila je sastanak s novim prvim čovjekom europskog nogometa, Slovencom Aleksandrom Čeferinom, koji je boravio u posjetu Hrvatskoj, kako bi se odmakla od Mamića. Javnom je podržala provođenje Zakona o sportu. U sve je uključila i savjetnika Andru Krstulovića Oparu. Krstulović je inače i HDZ-ov kandidata za gradonačelnika Splita. Kao njezin ključni čovjek za reformu sporta, Andro Krstulović Opara je na terenu održao niz sastanaka s jednim, jedinim ciljem - dati punu potporu provedbi Zakona o sportu. Provođenje Zakona o sportu mogao bi biti početak kraja sadašnje vodeće garniture HNS-a. Naime, jedna od najvažnijih novina u Zakonu o sportu izglasanog prošlog ljeta jest i drukčiji izbora članova skupština sportskih saveza.


Reci što misliš!