Politika

Službeni posjet RH

Predsjednica Grabar-Kitarović primila Anne Brasseur

 Predsjednica Grabar-Kitarović primila Anne Brasseur

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je predsjednicu Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Anne Brasseur koja se nalazi u prvom službenom posjetu Hrvatskoj.

Razgovaralo se o suradnji Republike Hrvatske i Vijeća Europe kao i o sinergijskom djelovanju Vijeća Europe i Europske unije prema državama Jugoistočne Europe, priopćeno je iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Predsjednica Grabar-Kitarović naglasila je kako sadašnji trenutak u međunarodnim odnosima, s porastom terorizma, ekstremizma i radikalizacije, dodatno naglašava potrebu očuvanja temeljnih vrijednosti kao što su demokracija, vladavina prava, ljudska prava te pravo slobode medija i govora.

U kontekstu ukrajinske krize, Predsjednica Republike je istaknula nužnost poštivanja principa međunarodnog prava.

Predsjednica je naglasila ulogu Hrvatske u pružanju podrške susjednim državama u procesu reformi i putu prema euroatlantskim integracijama kako i važnost rješavanja svih otvorenih pitanja. Republika Hrvatska želi biti iskren prijatelj i partner, istaknula je Predsjednica.

Predsjednica je ukratko izvijestila i o visokim standardima manjinskih prava u Hrvatskoj te naglasila kako jednak tretman traži i očekuje od susjednih država u kojima živi hrvatska manjina.

Predsjednica Parlamentarne skupštine Brasseur je izvijestila o aktivnostima Vijeća Europe i najavila posjet BiH i Srbiji te pozvala Predsjednicu da se i službeno obrati govorom Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, dodaje se u priopćenju Ureda predsjednice.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.