Politika

HDSSB pokreće postupak smjenjivanja Ante Đapića

HDSSB pokreće postupak smjenjivanja Ante Đapića

Predsjednik osječkoga HDSSB-a Krešimir Bubalo izjavio je danas kako će osječki HDZ, unatoč današnjoj odluci o odmaku od dosadašnje potpore gradonačelniku Ivanu Vrkiću, i dalje podupirati vladajuću gradsku većinu, te da je HDSSB odlučio pokrenuti postupak opoziva predsjednika Gradskog vijeća Ante Đapića.

 

Na konferenciji za novinare Bubalo je procijenio da će HDZ u Gradskom vijeću i dalje "držati ljestve SDP-u i HNS-u", tvrdeći da se neuspješna koalicija SDP-a i HDZ-a produbila do razine gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Smatra kako je današnja konferencija za novinare HDZ-a, na kojoj su objavilii svoju odluku, "igrokaz u dogovoru s SDP-om i HNS-om" te da potvrđuje da je koalicija SDP-a i HDZ-a u Osijeku iznimno čvrsta.

Najavio je kako je HDSSB odlučio pokrenuti opoziv predsjednika osječkoga Gradskog vijeća Ante Đapića zbog njegova dosadašnjeg rada, uvreda pojedinim vijećnicima te nesazivanja sjednica Vijeća.

Smatra kako u Gradskom vijeću postoji spremnost za promjene jer ga Đapić nije dobro vodio te je pozvao HDZ da glasovanjem pokaže da neće podupirati koaliciju SDP-a, HNS-a i ostalih koalicijskih partnera.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.