Politika

Potreba je očuvati mir i stabilnost

Dodik i Salkić: Zajedno protiv svakog oblika terorizma

Dodik i Salkić: Zajedno protiv svakog oblika terorizma

U palači predsjednika RS-a, Milorad Dodik i Ramiz Salkić, potpredsjednik RS-a razgovarali su o događajima u Zvorniku, ali i o spuštanju novonastalih tenzija, javlja N1info

Nakon sastanka, Dodik i Salkić su se obratili novinarima:

''Razne špekulacije dovode do toga da je miran suživot narušen. Moramo poslati zajedničku poruku i poziv na toleranciju i mir. Ne može se bilo tko tko izvrši teororistički napad identificirati s kompletnim narodom iz kojeg dolazi''.

''Potreba je očuvati mir i stabilnost. Potrebno je podići koordinaciju nadležnih na još veći nivo, ali i uspostavljanje većeg povjerenja između lokalnih zajednica i službi. Policija RS-a je odgovorno postupala u napadu i poslije napada, te nije dozvolila eskalaciju sukoba i nemilih događaja''.

''Terorizam je globalna prijetnja i to je evidentno. Moramo se boriti protiv svih oblika u kojima dolazi. Što se RS-a tiče, poboljšat ćemo kvalitet policije da bi spriječili slične nasrtaje. Organiziranje posebne službe u okviru MUP-a se pokazuje opravdanim''.

''Najteže je obiteljima stradalih, jer se život ne može nadoknaditi. Upućujemo poruku za toleranciju i suživot svih koji ovdje žive'', riječi su Milorada Dodika.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.