Politika

Ulazak u eurozonu

Grabar Kitarović: U sljedećih pet godina uvodimo euro

Grabar Kitarović: U sljedećih pet godina uvodimo euro

Kolinda Grabar Kitarović dala je intervju za Bloomberg, u kojem je još jednom napala vladu Zorana Milanovića zbog nedovoljnog zalaganja, ali i najavila da će Hrvatska do 2020. godine ući u eurozonu, javlja N1info

"Vjerujem da ćemo uvesti euro u narednih pet godina. To je vrlo važno za hrvatsko gospodarstvo zbog snažne povezanosti s gospodarstvima zemalja Europske unije", izjavila je Grabar Kitarović.

Skoro uvođenje eura je, kako piše Bloomberg, samo još jedna točka prijepora između Grabar Kitarović i aktualne vlade. Bloomberg napominje kako Hrvatskoj tek predstoji izlaz iz rekordno duge recesije koja je od 2008. do danas rezultirala kumulativnim padom BPD-a od čak 12 posto. Veći pad među zemljama EU imale su samo Grčka i Cipar.

Novinari Bloomberga koji su s Grabar Kitarović razgovarali u Zagrebu pozivaju se pritom na nedavne izjave Branka Grčića, potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja, koji je kazao da Vlada još nije spremna odrediti datum ulaska u eurozonu, upravo zbog fiskalnih poteškoća s kojima smo suočeni.

Kako bi se pripremili za buduće gospodarske izazove, tvrdi Grabar Kitarović, ključna je bolja suradnja između poslodavaca i zaposlenika, ali i privlačenje investitora u unutrašnjost Hrvatske, a ne samo na turistički orijentiranu obalu Jadrana, prenosi Index. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.