Politika

Razmotrena je sigurnosna situacija

Kotromanović se sastao s austrijskim ministrom Klugom

 Kotromanović se sastao s austrijskim ministrom Klugom

Ministar obrane RH Ante Kotromanović sastao se danas s ministrom obrane Republike Austrije Geraldom Klugom, koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Na sastanku je potvrđena dobra bilateralna suradnja dviju zemalja, koje vežu povijest, tradicionalno prijateljstvo, zajednički interesi i suradnja na obostranu korist. Ministri su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom u području obrane te razmijenili mišljenja o njezinom daljnjem poboljšanju i intenziviranju.

 

Razmotrena je sigurnosna situacija na istoku i jugu Europe, kao i u jugoistočnoj Europi, čija stabilnost je od velike važnosti, kako za Hrvatsku, tako i za Austriju. Osim toga, razmijenjena su mišljenja o trenutnim i potencijalnim odgovorima Europske unije na sadašnje sigurnosne izazove, te je zaključeno da su pogledi dviju zemalja u tom smislu u velikoj mjeri podudarni.

 

U okviru suradnje oružanih snaga dviju država, najveći učinak je ostvaren u području snaga za specijalno djelovanje i zrakoplovstva.

 

Ministar Kotromanović podržao je Austriju u preuzimanju vodeće uloge u projektu Inicijative planinskog ratovanja te pozvao austrijske specijalne snage na obuku ronjenja u Hrvatsku.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti