Politika

Ministrica vanjskih i europskih poslova

Pusić: Crna Gora zaslužuje članstvo u NATO-u

 Pusić: Crna Gora zaslužuje članstvo u NATO-u
Marko Lukunic/PIXSELL

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić danas je u Budvi sudjelovala na petom 2BS (To be secure) forumu koji je ove godine posvećen budućim perspektivama globalne sigurnosne arhitekture.

Kao zemlja koja je dobila pozivnicu 2008., a godinu kasnije postala punopravna članica, Hrvatska smatra da je vrlo važno imati stabilno susjedstvo i zato podržavamo Crnu Goru na njenom putu i smatramo da treba postati članica ovog Saveza, kazala je ministrica Pusić.

"Ono što je Hrvatska dobila članstvom i u EU i NATO-u je politička i svaka druga zrelost, a na svakodnevnoj razini, ono što građani kažu jest - sigurnost", rekla je hrvatska ministrica te dodala da se i NATO promijenio u razdoblju od hrvatskog ulaska u članstvo "stoga bismo trebali razgovarati o novoj ulozi NATO-a".

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak istaknuo je kako BiH kao partnerska zemlja u potpunosti podupire dobivanje pozivnice za članstvo za Crnu Goru i dodao da u BiH postoji konsenzus o suradnji s NATO-om, ali ne postoji konsenzus o članstvu u NATO-u.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.