Politika

Do 11. 9.

Počinje izvanredna sjednica Sabora

 Počinje izvanredna sjednica Sabora

Tjedan dana prije redovnog zasjednanja danas počinje izvanredna sjednica Sabora koju je na prijedlog Vlade sazvao predsjednik Sabora Josip Leko, a danas će se sastati i Predsjedništvo Sabora.

Izvanredna sjednica potrajat će do 11. rujna, a premijer Zoran Milanović demantirao je da bi na na njoj moglo doći do raspuštanja Sabora.

"Dakle, ja sam uputio pismo predsjedniku Sabora da počnemo ranije jesenski rad s izvanrednom sjednicom Sabora, da završimo ranije s onim što držimo bitnim", rekao je premijer.A to je niz zakona; od onog o socijalnoj skrbi, trošarinama, obnovljivim izvorima energije, stečaju potrošača do Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne samouprave. HDZ-ov Željko Reiner smatra da nije bilo potrebe za izvanrednim zasjedanjem.

"Tih pet točaka moglo se riješiti pet dana kasnije, to jest na redovnoj sjednici Sabora. Što su vladajući htjeli, što su kemijali?", pita se Reiner.Posla je puno, a vremena malo, objašnjava SDP-ov Peđa Grbin:

"Radi se o zakonima koji u ovom trenutku dolaze na red jer iz objektivnih razloga nisu mogli biti doneseni prije", objašnjava Grbin.Iako vladajući tvrde da izvanredna sjednica nema veze s datumom izbora, premijer Milanović poručuje kako očekuje raspuštanje Sabora do kraja rujna, a uspostavljanje stabilne Vlade u prosincu ove godine.

"Tako vjerujem da ćemo u 12 mjesecu imati Vladu, Vladu koja će nastaviti posao", zaključio je premijer.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.