Politika

Uoči izbora

Danas odluka o raspuštanju Sabora

 Danas odluka o raspuštanju Sabora

U Saboru će danas biti donesena odluka o raspuštanju. Od ponedjeljka teče rok od 60 dana u kojima se moraju održati izbori. Datum će, među ponuđenima, odabrati predsjednica Republike. Prijedlog odluke o raspuštanju nakon koje ćemo imati tehničku Vladu, potpisao je jučer šef Sabora Josip Leko:

"Nadam se da će biti donesena jer je potpisala većina zastupnika, odnosno klubova zastupnika u sadašnjem sazivu Hrvatskog sabora, da će se sama raspustiti sa 28. ovog mjeseca", rekao je Leko.

Leko bi danas trebao izvijestiti o aktivnostima parlamenta i zastupnika te javnosti podastrijeti bilancu troškova. Upitan o datumu izbora, Leko je izjavio čime se bave unutar SDP-a:


"Mi razgovaramo i radimo kako bismo što bolje rpedstavili ovo što smo u ovom mandatu napravili, dakle, promjena smijera u teškim okolnostima. U vrlo teškim okolnostima smo napravili pozitivne pomake i promjene i bavimo se time kako te trendove učvrstiti i ojačati, a kad će biti izbori, to je u nadležnosti i odlučit će predsjednica RH", kaže Leko.

Sabor će glasati i o ranije raspravljenim točkama poput rebalansa proračuna i privremenog financiranja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.