Politika

Cameron bi mogao tražiti potporu parlamenta za napade na IS u Siriji

Cameron bi mogao tražiti potporu parlamenta za napade na IS u Siriji

Britanski premijer David Cameron mogao bi zatražiti dozvolu britanskog parlamenta za sudjelovanje u vojnoj akciji protiv Islamske države u Siriji, objavio je u nedjelju Daily Telegraph.

Prema listu Cameron je kazao da su britanski udari u Siriji "vrlo mogući". Već je ranije britanski premijer kazao kako postoje snažni razlozi da se britanski zračni udari u Iraku prošire i na Siriju. 

Cameron je doživio poraz u parlamentu kada je 2013. tražio da se odobri vojno djelovanje u Siriji. Stoga su britanski zračni udari ograničeni na položaje Islamske države u susjednom Iraku. 

Prema listu Cameron vjeruje da rusko uključivanje u rat u Siriji ne bi trebalo predstavljati zapreku britanskim udarima na Islamsku državu u Siriji. 

"Siguran sam da je jedna od najvećih prijetnji na koje moramo odgovoriti ta teroristička prijetnja", citira ga list uoči godišnje konferencije njegove vladajuće Konzervativne stranke u Manchesteru. 

On je najavio da će osnažiti elitne britanske zračne snage SAS i nabaviti novih 20 dronova "Protector" za borbu s militantima Islamske države.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.