Politika

Sustav kvota

Njemačka udruga učitelja predlaže manje izbjegličke djece u integracijskim razredima

Njemačka udruga učitelja predlaže manje izbjegličke djece u integracijskim razredima

Njemačka udruga učitelja predlaže smanjenje broja izbjegličke djece u integracijskim razredima, u kojima su uglavnom u većini, na način da se uvede sustav kvota kojim bi se postiglo optimalno rješenje.

"Trenutačno, većina djece izbjeglica je u razredima koji se nazivaju 'razredi dobrodošlice' i u kojima su u velikoj većini", što znatno komplicira njihovu kvalitetnu integraciju, rekao je za Bild Heinz-Peter Meidinger, ravnatelj Udruge filologa koju čini oko 90.000 učitelja. 

On smatra da bi u svakom razredu smjelo biti oko 30 posto izbjegličke djece kako bi se zajamčilo kvalitetno učenje njemačkog jezika i da bi se u budućnosti postigla njihova optimalna integracija. 

"S obzirom na to da dio djece čiji materinski jezik nije njemački čini 30 posto, zamjećujemo lošije rezultate. Kada ih je 50 posto stvari postaju 'dramatične', a kada cijeli razred čine izbjeglička djeca to je pogubno".

On smatra da bi trebalo angažirati oko 25.000 učitelja koji bi vodili računa o izbjegličkoj djeci, osobito s obzirom na činjenicu da Njemačka u 2015. kani prihvatiti između 800.000 do milijun izbjeglica.

Oko 11.000 izbjeglica trenutačno je bez zaposlenja, a većina ih se odlučila za prekvalifikaciju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.