Politika

Selidba

Karamarko: Ured predsjednice u Banske dvore, Vlada u Kockicu

Karamarko: Ured predsjednice u Banske dvore, Vlada u Kockicu

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko predlaže da se Ured predsjednice preseli u Banske dvore, a da se Vlada, odnosno premijer i dva ili tri potpredsjednika presele na Prisavlje u Kockicu, nekadašnju bazu Centralnog komiteta, javlja N1

Karamarko o tome, rekao je za Večernji list, razmišlja već godinu dana, a svoju je ideju izložio i predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović. Izgleda da se ideja svidjela i njoj. Kockica se sada spominje kao jedan od prijedloga za preseljenje Vlade, što ne znači da neće i druge lokacije biti u igri.

"Banski su dvori bili sjedište dr. Tuđmana do njihova raketiranja. Vlada, odnosno vrh Vlade jer su ostali ministri smješteni u svojim ministarstvima po gradu, mogla bi se smjestiti na dva kata u Kockici", rekao je Karamarko za Večernji, dodajući da on "kao budući prvi potpredsjednik Vlade ne pati od Banskih dvora i blještavila."

Karamarko objašnjava kako preseljenje predsjednice u Banske dvore ne bi koštalo ništa, a da su Banski dvori sigurnosno adekvatni potrebama Ureda predsjednice.

- Milanović je bio zakočio preseljenje predsjednice kada ju je doveo u situaciju da mora prijeći u Visoku iako ta lokacija ni po sigurnosnim ni ostalim uvjetima ne zadovoljava potrebe Ureda predsjednice - rekao je Karamarko.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.