Politika

Opet u saborske klupe

Sjednica Sabora počinje u petak

 Sjednica Sabora počinje u petak

Sjednica Sabora počet će idući petak, najavio je predsjednik Sabora Željko Reiner. U međuvremenu opozicija i nova većina dogovaraju raspodjelu po saborskim odborima i izaslanstvima.

Sjednica je sa srijede pomaknuta u petak jer bi se u srijedu mogli samo složiti Odbori, pa bi onda imali ekstra trošak, rekao je Reiner.

Prvog dana će se tako izglasati Odbor za imenovanja, koji će pak onda formirati ostale odbore.

"Nakon toga će uslijediti govor mandatara koji će prdočiti program vlade i koji će na nekim način predstaviti svoju vladu. nakon toga će biti rasprava o tome i glasovanje o povjerenju vlade," kaže Reiner. U petak tako vjerojatno zastupnike čeka maratonska sjednica.

A dio njih bio je zaposlen i danas jer su dogovarali raspodjelu Odbora. Raspored radnih tijela bit će 18:15 u korist vladajućih, pojasnio je HDZ-ov Ivan Šuker.

"Dogovorili smo se da s jedne strane ja u ime Kluba HDZ-a, s druge strane kolega Dragovan u ime onih koji nisu vladajući dogovore kome pripadaju predsjednička i potpredsjednička mjesta. S obzirom da najveći broj njih ima 13 članova, 11 članova plus predsjednik i potpredsjednik. Dakle, vladajuća većina u svakom odboru ima 7, a oporba 6. također gdje vladajući imaju predsjednika, oporba ima potpredsjednika i obrnuto," rekao je Šuker. SDP-ov Igor Dragovan pak nije ni znao da će u petak biti sjednica Sabora, do tada se moraju dogovoriti i oporbena mjesta u Odborima.

"Još se ne zna Dnevni red, ne zna se kada će biti sazvana Sjednica. barem smo danas uspjeli utvrditi da je parlamentarna većina 79 i naravno na nama je u opoziciji da napravimo taj dogovor, hoćemo li to napraviti do ponedjeljka, utorka ili srijede, to ćemo se između sebe dogovoriti. Drago mi je da smo saznali da je u petak sjednica," kazao je Dragovan.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti