Politika

Sa 93 glasa za, tri suzdržana i četiri protiv

Glavašu peti put ukinut zastupnički imunitet

 Glavašu peti put ukinut zastupnički imunitet

Skidanje imuniteta zatraženo je zbog nastavka vođenja postupka pred Vrhovnim sudom

Sa 93 glasa za, tri suzdržana i četiri protiv Sabor je peti put ukinio imunitet HDSSB-ovom Branimiru Glavašu.

Zatražio je to DORH kako bi se protiv njega mogao nastaviti postupak zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Prije saborske odluke HDSSB-ov Branimir Glavaš ponovio je da je nevin i da je žrtva političkog progona u režiji Ive Sanadera.

"Želim da mi se skine zastupnički imunitet, i kakva god presuda bude, neću odustati od pravne bitke, moje borbe za dokazivanje istine. Ako pravdu ne dočekam u Hrvatskoj i pred hrvatskim pravosuđem, obratit ću se međunarodnim pravosudnim institucijama. Nadam se d aće hrvatsko pravosuđe evoluirati jer nenormalno je da bilo tko u uređenoj demokratskoj državi kakvom se želimo prikazivati, doživi ono što ja doživljavam", rekao je Glavaš.

Skidanje imuniteta zatraženo je zbog nastavka vođenja postupka pred Vrhovnim sudom.

Podsjetimo, Ustavni sud je početkom prošle godine ukinuo presudu kojom je Vrhovni sud pravomoćno osudio Glavaša na osam godina zatvora i naložio Vrhovnom sudu da ponovi postupak protiv Glavaša te da preispita jesu li u postupku povrijeđene odredbe Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.