Događaji

Slučaj Glavaš

Glavaš neće nazočiti sjednici Sabora

Glavaš neće nazočiti sjednici Sabora

Pritom se rukovodio činjenicom da su, prema dosadašnjoj praksi sudova, pritvorenici izvođeni iznimno i to u slučajevima ozbiljnijih zdravstvenih tegoba ili na pogrebe članova najuže obitelji

Predsjednik sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda Željko Horvatović nije odobrio izvođenje optuženog Branimira Glavaša iz pritvora na konstituirajuću sjednicu Hrvatskoga sabora, objavljeno je na internetskim stranicama zagrebačkog Županijskog suda.

Pritom se rukovodio činjenicom da su, prema dosadašnjoj praksi sudova, pritvorenici izvođeni iznimno i to u slučajevima ozbiljnijih zdravstvenih tegoba ili na pogrebe članova najuže obitelji. Privremeno izvođenje pritvorenika radi bilo kojeg drugog događaja koji bi za pritvorenika mogao biti važan, bilo na privatnom ili poslovnom planu, kao npr. prisustvovanje sjednicama trgovačkih društava ili državnih tijela, nije se odobravalo.

U konkretnom slučaju sudac navodi činjenicu da se radi o svečanoj sjednici Hrvatskoga sabora pa stoga ne bi bilo primjereno da se Glavaš dovodi u pratnji zatvorskih stražara, to više što njegovo prisustvovanje sjednici nije nužno radi stjecanja zastupničkog statusa.


Reci što misliš!