Politika

Orepić: Neugodno mi je radi problema na tribanama, ali i zbog svečane lože

Orepić: Neugodno mi je radi problema na tribanama, ali i zbog svečane lože

Tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić gostovao je u petak na Radio Dalmaciji. Govorio je o navijačkim neredima u Francuskoj

"Nisu to samo navijački neredi. Identificirali smo 32 ljudi, njih 18 se vratilo u Hrvatsku. Njih procesuiramo. Procesi su jučer počeli u Puli, danas nastavljamo u Splitu. Međutim, cijeli taj problem trebamo gledati u širem procesu.

Ne može se optuživati samo tu jednu stranu. Ne smijemo braniti to huliganstvo jer to je prešlo sve granice. Koristim prigodu da zamolim onog tko je to organizirao da na sramotimo domovinu, a sve one probleme koje imamo da riješimo kad dođemo kući'', rekao je Orepić.

"Ne mogu se nikako složiti s tim "Orjunaši". Moramo biti potpuno iskreni. U našoj svečanoj loži sjedi čovjek koji odbacuje poštivanje zakona Hrvatske, U našoj svečanoj loži sjedi čovjek nad kojim USKOK vrši dvije istrage, ima dvije aktualne optužnice.

Jedna je za štetu od 100 milijuna kuna i u kojoj se radi o igraču koji igra za reprezentaciju. Druga je optužnica za prijetnje. Radi se o Mamiću i Šukeru. To jednostavno trebamo reći. Koliko god mi je neugodno zbog problema na tribinama, toliko mi je neugodno i zbog te svečane lože'', kazao je Orepić za Radio Dalmaciju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.