Politika

Projekt energetske obnove

Ministar Kuščević potpisao šest ugovora i jednu odluku o financiranju energetske obnove škola i vrtića

Ministar Kuščević potpisao šest ugovora i jednu odluku o financiranju energetske obnove škola i vrtića

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević, 27. srpnja 2016. potpisao je šest ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu i to za osnovnu školu Vladimira Nazora iz Trenkova, dječji vrtić Radost iz Osijeka, područnu školu Cerovac iz Cerovca, područnu školu Tekić iz Tekića, osnovnu školu Franje Krežme iz Osijeka i dječji vrtić Potočnica iz Osijeka.

 

Temeljem ovih ugovora dodjeljuju se bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 100% iznosu potrebnom za izradu projektne dokumentacije kojom će se potom navedene ustanove moći natjecati za financijsku potporu izvođenja radova energetske obnove na svojim zgradama.

Odluka o sufinanciranju izvođenja radova energetske obnove odnosi se na dječji vrtić Bjelovar, ulica Alojzija Stepinca 36 u Bjelovaru koji je izgrađen 1977. a energetski razred postojeće zgrade je D.

Radovi energetske obnovi obuhvatit će izolaciju krova, vanjskih zidova i stropa prema negrijanom tavanu, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju plinskog kondenzacijskog kotla, ugradnju solarnih toplinskih kolektora, ugradnja termostatskih radijatorskih ventila i zamjena unutarnje rasvjete.

Projektirana je ušteda od 77.33% toplinske energije za grijanje/hlađenje. Nakon energetske obnove zgrada će biti u energetskom razredu B.

Projekt energetske obnove sufinancira se u iznosu 2.090.993,25 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj i hrvatskog Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta je 3.770.129,24 kuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.