Politika

Predizborna kampanja

Petrov: S Mostom nema kompromisa, nećemo u koaliciju

 Petrov: S Mostom nema kompromisa, nećemo u koaliciju

Predizbornu kampanju stranke nastavljaju na sjeveru i istoku Hrvatske, ali i u susjednoj BiH.

MOST svoju kampanju danas vodi u Krapini tamo je i Božo Petrov koji demantira da njegova stranka gubi na popularnosti.

‘‘Pokazuje se u svim relevantnim većim anketama da Mostu popularnost sveukupno raste u zadnja dva mjeseca. I zato što će izbori biti u vremenu kad se ljudi vrate s godišnjih odmora, da će biti manje neodlučnih, bit će veća izlaznost. Očekujemo i bolji uspjeh. Nadam se da možemo ostvariti i bolji uspjeh u odnosnu na prošle parlamentarne izbore‘‘.

Šef Mosta ponovio je da će sutra iznijeti svoje uvjete za postizborne pregovore. Za razliku od posljednjih izbora, odustali su od inzistiranja na nestranačkom premijeru.

Jedini uvjet je gospodarski program, kazao je Petrov koji ne vjeruje u veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a.

‘‘Mi nikada nećemo ići u koaliciju. Bitan je gospodarski program. I ako se naprave jamstva kakva ćemo tražiti, onda će manje biti bitna fotelja. Najvažniji je gospodarski program. Oni bi bili najsretniji da Mosta nema, i HDZ i SDP podjednako. Iz razloga jer oni se mogu između sebe jako lako dogovoriti. S Mostom nema kompromisa‘‘, rekao je.

Narodna koalicija i Zoran Milanović danas su u 4. izbornoj jedinici. Nakon Virovitice s građanima će se družiti u Belom Manastiru, a večeras na predizbornom skupu na osječkoj Tvrđi. Na tom području su i HDZ-ovci s Andrejem Plenkovićem.

Nakon Pitomače, obišli su Viroviticu, a tijekom dana će još Valpovo, Beli Manastir, Antunovac te Orašje u bosanskoj Posavini.Jučer su predstavnici HDZ-a, Narodne koalicije, Mosta, Koalicije Za premijera i koalicije Jedina opcija bili na sučeljavanju o obiteljskoj i politici mladih u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska. Istaknuli su važnost povećanja zaposlenosti mladih i zaustavljanja iseljavanja te bolje demografske politike.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.