Politika

Danas nije htio otkriti detalje

Plenković: Buduća vlada imat će četiri potpredsjednika

 Plenković: Buduća vlada imat će četiri potpredsjednika

Čelnik HDZ-a Andrej Plenković sinoć je Mostu predložio ustroj buduće vlade kojega Most mora proučiti. Danas nije htio otkriti detalje tog prijedloga, no kaže da će buduća vlada imati četiri potpredsjednika.

"Izgleda slično kao i danas. Ne možete biti baš hiperkreativni da Vladu toliko primjenite. Išlo bi se za određenim razdvajanjima i spajanjima resora, ali u postojećim okvirima", kazao je šef HDZ-a. Jedan od najvećih razlika u programima Mosta i HDZ-a jest PDV. Plenković kaže da HDZ ide s cjelovitom poreznom reformom te da će se postići dogovor s Mostom.

"U prvoj fazi porez na dobit, porez na dohodak, ideja da se smanji stope PDV-a. Ići će u drugoj godini mandata na 24 posto, a onda pri kraju mandata na 23 posto. Ključan aspekt porezene reforme je njezina cjelovitost, koherentnost i taj aspekt ide za rastarećenjem hrvatskih poduzetnika i za većim primanjima hrvatskih građana", objašnjava Plenković. Osvrnuo se i na spor s bankama oko švicarskog franka.

"Mislim da su ljudi kada se radi o konverziji zakonom već bili adresirani, sada je bitno da se zaštiti hrvatska država i hrvatski proračun. Očekujem jasan stav Ministarstva financija koje će voditi taj postupak", kaže Plenković.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.