Politika

Plenković ne zna ništa o optužbama za plagiranje protiv Barišića

Plenković ne zna ništa o optužbama za plagiranje protiv Barišića

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak u Bruxelesu da ne zna ništa o optužbama za plagiranje protiv novog ministra za znanost i obrazovanja Pave Barišića.

Plagiranje znanstvenih radova jedna je od optužbi oporbe na račun Barišića koji je u srijedu potvrđen za ministra u Plenkovićevoj vladi.

"Ja sam razgovarao s ministrom Barišićem. On je čovjek koji ima sve reference da radi ovaj posao. Ukazao mi je da postoje te situacije od prije nekoliko godina kada je bio pomoćnik ministra, a ovo što govorite, o tome ne znam ništa", rekao je novinarima Plenković koji sudjeluje na summitu EU-a.

Barišić je u četvrtak odbacio optužbe da je smijenjen s mjesta ravnatelja Instituta za filozofiju 2000., da je "superprofesor koji drži 19 kolegija", da je naplaćivao dvostruke dnevnice, da u njegovim znanstvenim radovima ima plagijata i da je dobio kredit s povlaštenim kamatama.

"Kategorički tvrdim da nema nezakonitih i neetičnih radnji zbog koji bih se trebao osjećati odgovornim", rekao je Barišić prilikom preuzimanja dužnosti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.