Politika

Plenković se sastao s predsjednicom finskog parlamenta

Plenković se sastao s predsjednicom finskog parlamenta

Hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se u četvrtak u Banskim dvorima s predsjednicom finskog parlamenta Marie Lohele, a u razgovoru je ocijenjeno da su bilateralni odnosi Finske i Hrvatske izvrsni, te da mjesta za poboljšanje uvijek ima, osobito kad se radi o gospodarskim odnosima, priopćeno je iz vlade.

Kako se navodi, područja od posebnog interesa za Finsku su čiste energije i upravljanje otpadom. Plenković je zahvalio na podršci Finske tijekom pristupanja Hrvatske Europskoj uniji kao i na suradnji u brojnim twinning projektima.

Vezano uz prioritete Europske unije, razgovaralo se ponajprije o izlasku Velike Britanije iz EU-a, migracijama i vanjskoj sigurnosti. U vezi s izlaskom Velike Britanije iz EU-a, izraženo je žaljenje zbog ishoda referenduma o Brexitu te zabrinutost zbog posljedica, priopćeno je iz vlade.

Što se migracija tiče, naglašena je važnost rješavanja ovog problema na izvoru, a ne samo jačanjem vanjske granice, dodaje se u priopćenju.

Lohele boravi u službenom posjetu Hrvatskoj tijekom kojega se već susrela s predsjednikom Hrvatskog sabora Božom Petrovom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.