Ostalo / Zadarska županija

Izobrazba

Benkovac: Počinje program izobrazbe za mljekare i sirare

Benkovac: Počinje program izobrazbe za mljekare i sirare

Projekt Izobrazbe za zvanje mljekar-sirar zajednički su organizirali i sufinancirali Zadarska županija i UNDP, a izobrazbu će provesti Prirodoslovna škola iz Karlovca

Zadarska županija i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) organiziraju uvodni dio izobrazbe za zvanje mljekar-sirar, koja će započeti u Benkovcu, u utorak, 16. lipnja, u 10:00 sati u prostorijama Gradske knjižnice.

Projekt Izobrazbe za zvanje mljekar-sirar zajednički su organizirali i sufinancirali Zadarska županija i UNDP, a izobrazbu će provesti Prirodoslovna škola iz Karlovca. Program će sadržavati 120 sati teoretske i praktične nastave kao i studijski posjet siranama na otoku Pagu. Program koji se upisuje u radnu knjižicu, pohađat će 26 polaznika s područja Zadarske županije.

Izobrazba za zvanje mljekar-sirar jedna je od aktivnosti koju UNDP Hrvatska provodi u okviru ostvarivanja Milenijskih ciljeva razvoja (MDG) usvojenih od strane Opće skupštine Ujedinjenih naroda 2000. godine., a koje, između ostalog, uključuju i potporu otvaranju radnih mjesta i jačanju gospodarstva u manje razvijenim područjima.


Reci što misliš!