Ostalo / Zadarska županija

Dodjela diploma

Benkovac: U ponedjeljak dodjela diploma mljekarima-sirarima

Benkovac: U ponedjeljak dodjela diploma mljekarima-sirarima

Izobrazbu za zvanje mljekar-sirar provela je Prirodoslovna škola iz Karlovca, a sadržavala je 120 sati teoretske i praktične nastave te studijski posjet malim siranama na otoku Pagu

Zadarska županija i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) priređuju svečanu dodjelu priznanja polaznicima izobrazbe za zvanje mljekar-sirar, koja će se održati u prostorijama Gradske knjižnice u Benkovcu, u ponedjeljak 13. srpnja, u 11:30 sati.

Riječ je o projektu kojeg su zajednički organizirali i sufinancirali Zadarska županija i Program UN-a za razvoj. Izobrazbu za zvanje mljekar-sirar provela je Prirodoslovna škola iz Karlovca, a sadržavala je 120 sati teoretske i praktične nastave te studijski posjet malim siranama na otoku Pagu. Program koji se upisuje u radnu knjižicu, pohađalo je i uspješno okončalo 25 polaznika.

Priznanja o uspješnom pohađanju edukacije polaznicima će uručiti  Stipe Zrilić, zadarski župan.

Izobrazba za zvanje mljekar-sirar jedna je od aktivnosti koju UNDP Hrvatska provodi u okviru ostvarivanja Milenijskih ciljeva razvoja (MDG) usvojenih od strane Opće skupštine Ujedinjenih naroda 2000. godine, a koje, između ostalog, uključuju i potporu otvaranju radnih mjesta i jačanju gospodarstva u manje razvijenim područjima.


Reci što misliš!