Prodali više od 20.000 pakiranja
Ribani sir - novi proizvod Paške sirane
Do konca godine „Paška sirana" će preraditi pet tona paškog sira, a već je pripremljen sir za iduću godinu
Na tržištu se nedavno pojavio ribani ovčji sir, najnoviji proizvod „Paške sirane".
„To je jedini ribani ovčji sir u Hrvatskoj, a koristi se slično kao i kravlji parmezan," kaže Nenad Škoda, voditelj proizvodnje u „Paškoj sirani". „Ribani sir je kratko na tržištu, a već smo prodali više od dvadeset tisuća pakiranja što je oko jedne tone paškoga sira."
Ribani paški sir se pakira u male vrećice koje su vrlo slične vrećicama u kakvima se prodaje parmezan. Za proizvodnju ribanog paškog sira koristi se isključivo paški sir koji je odležao najmanje dvije godine kako bi izgubio svu vlažnost. Uz to, za proizvodnju ribanog sira bilo je potrebno nabaviti i posebnu opremu.
„Paški sir se riba u posebnom stroju koji se koristi isključivo za tu namjenu, a prije ribanja sa sira se odvaja tvrda kora," kaže Škoda.
Do konca godine „Paška sirana" će preraditi pet tona paškog sira, a već je pripremljen sir za iduću godinu.
„Ideja za taj naš novi proizvod je postojala već dulje vrijeme i nakon što smo obavili sve pripreme, krenuli smo u proizvodnju," kaže Škoda.
„Paška sirana" godišnje proizvede oko 90 tona paškog sira te oko 150 tona drugih sireva od ovčjeg, kravljeg i kozjeg mlijeka.
Vezane vijesti
-
U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Frankofonije u ponedjeljak 12. svibnja u 17:30 u Providurovoj palači u Zadru održat će se dodjela Nagrade Goncourt – hrvatski izbor 2025.
-
Grad Zadar, UO za socijalnu skrb i zdravstvo, poziva vas na interaktivno predavanje „Digitalni kompas za djecu i roditelje: Kako pronaći smjer u online svijetu“
-
U utorak barem djelomice sunčano, samo ponegdje uz malo kiše. Na Jadranu lokalno jaka bura s olujnim udarima, u unutrašnjosti danju manje svježe nego u ponedjeljak.
-
Predstavljena oznaka prepoznatljivosti smještaja u domaćinstvu Vaš domaćin/Local Host - Naglasak je na autentičnosti ponude i gostoljubivosti domaćina
Izdvojeno
-
Na komemoraciji u Galeriji Klovićevi dvori od Miljenka Domijana, nedavno preminulog povjesničara umjetnosti i konzervatora, dugogodišnjeg suradnika Ministarstva kulture i medija, u ponedjeljak su se, uz nazočnost obitelji, oprostili njegovi brojni kolege i prijatelji.
-
Turistička zajednica Zadarske županije je za hrvatske turističke agencije organizirala studijsko putovanje, a s ciljem upoznavanja gastronomske ponude OPG-ova zadarske regije, odnosno članova kluba Welcome Taste & Buy.
-
Danas će se održati otvorenje izložbe „Vridilo je...“ u utorak, 13. svibnja u 19:00 sati u Gradskoj loži!
-
Sveučilište u Zadru u petak 16. 5. s početkom u 11 sati, u okviru 16. Međunarodne izložbe inovacija "AgroArca” organizirat će Inovacijski forum pod nazivom „Znanost i inovacije: Pokretači rasta i održivosti poljoprivrede“.
Reci što misliš!