Ostalo / Zadarska županija

U organizaciji Hrvatske zajednice županija i Varaždinske županije

Gospodarenje otpadom jedno je od najvažnijih pitanja zaštite okoliša u Hrvatskoj

Gospodarenje otpadom jedno je od najvažnijih pitanja zaštite okoliša u Hrvatskoj

U organizaciji Hrvatske zajednice županija i Varaždinske županije te uz potporu tvrtke Hauska&Partner, u Varaždinu je u petak, 21. kolovoza, održana radionica o ulozi odnosa s javnošću u postizanju ciljeva odvojenog sakupljanja otpada i tema vezanih uz održivi razvoj.

Probuditi svijest građana o važnosti pravilnog odvajanja otpada i gospodarenja otpadom zahtjeva velike napore u segmentu informiranja i edukacije javnosti. Taj važan zadatak povjeren je stručnjacima za odnose s javnošću iz hrvatskih županija, gradova i centara za gospodarenje otpadom. Kako bi mogli što uspješnije informirati i educirati javnost o tim temama, u Varaždinu je održana radionica o ulozi i svrsi odnosa s javnošću u problematici gospodarenja otpadom i postizanja ciljeva gospodarenja otpadom.

Stručnjake za odnose s javnošću pozdravili su varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, a radionicu je vodila iskusna komunikacijska stručnjakinja Andreja Pavlović, viša savjetnica, partner i direktorica društveno odgovornog poslovanja Hauska&Partner grupe.

- Gospodarenje otpadom jedno je od najvažnijih pitanja zaštite okoliša u Hrvatskoj, a toj temi važnost daje i sve bliži rok za uspostavljanje cjelovitog sustava gospodarenja otpadom do kraja 2018. Ovom radionicom želimo kolegama iz županija, gradova i centara za gospodarenje otpadom otvoriti jednu novu perspektivu o ulozi odnosa s javnošću i poteškoćama s kojima se mogu susresti u odlučivanju u zaštiti okoliša. - rekla je predavačica Andreja Pavlović i dodala kako se nada da je prisutnima uspjela približiti ovu široku i zahtjevnu tematiku na pristupačan i zanimljiv način.

Županijski stručnjaci za odnose s javnošću proširili su svoja komunikacijska znanja, a nisu propustili iznijeti situacije s kojima su se susreli komunicirajući takve teme. Slijedom zahtjeva Aarhuške konvencije očekuju ih sve veći izazovi i potreba stjecanja novih znanja i vještina potrebnih za informiranje javnosti i organizaciju postupaka sudjelovanja javnosti.

- Drago mi je što je Hrvatska zajednica županija organizirala ovu tematsku radionicu. Tema je zaista aktualna, a meni još više zanimljiva zato što je Bjelovarsko-bilogorska županija predviđena kao županija u kojoj će biti smješteno centralno odlagalište otpada. Do sada u komuniciranju toga nismo imali većih problema, a nadam se da će jednako biti i ubuduće. - rekla je voditeljica odjela za odnose s javnošću i protokol Bjelovarsko-bilogorske županije Romana Pavlović.

U drugom dijelu radionice prisutni su imali priliku čuti iskustva Šibensko-kninske županije koje je predstavila Senka Bilać, viša savjetnica za protokol Šibensko-kninske županije.

Vrijeme provedeno na radionici stručnjaci za odnose s javnošću iskoristili su za razmjenu iskustava, postavljanje pitanja i promišljanje kako približiti gospodarenje otpadom građanima te upoznavanje središta najstarije hrvatske županije - baroknog grada Varaždina


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.