Ostalo / Zadarska županija

Od 17. do 27. siječnja 2016. godine

Predstavljen program 23. obljetnice VRO Maslenica

Predstavljen program 23. obljetnice VRO Maslenica

U Maloj vijećnici Zadarske županije predstavljen je program obilježavanja 23. Obljetnice vojno redarstvene operacije Maslenica koji će trajati od 17. do 27. siječnja 2016. godine.

Program počinje u nedjelju, 17. siječnja u 8 sati „Koracima nade u istinu“, hodnjom predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata od Zelenog hrasta preko Kašića, Paljuva i Pridrage.

Središnja svečanost održava se u četvrtak, 21. siječnja u 10,30 sati kad će ulicama grada proći mimohod postrojbi sudionica operacije s ratnim zastavama. U 11 sati u crkvi Svetog Šime služit će se sveta misa za Domovinu na kojoj će pjevati klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice. Nakon mise, u Kazalištu lutaka Zadar dr.sc. Ante Nazor dat će osvrt na komunikacije u VRO Maslenica dok će Andrija Tunjić predstaviti knjigu „Teret šutnje“.

Kroz dane obilježavanja polagat će se vijenci na Gradskom groblju u Zadru, na spomen obilježju 3. bojne 4. gardijske brigade Imostski sokolovi u Ulici Ante Starčevića te u Kašiću, Islamu Latinskom i uz sjevernu stranu Masleničkog mosta.

22. siječnja 2016. godine na Velebitu (crkva svetog Frane, Podprag) će biti služena sveta misa za poginule hrvatske branitelje s početkom u 12,30, a na misi će također sudjelovati klapa Sveti Juraj HRM.
Memorijalni sportski dio počinje u nedjelju Malonogometni turnirom u sportskoj dvorani Poličnik te Turnirom u streljaštvu VK pištoljem u Mocirama. U 12 sati slijedi memorijalni maraton od Masleničkog mosta do Novigrada.

U petak, 22. siječnja održat će memorijalni polumaraton Zeleni hrast - Hrast - Kašić - Paljuv, a u subotu se na Višnjiku održati međunarodni turnir u sjedećoj odbojci.

Program završava u srijedu, 27. siječnja, sjećanjem na pogibiju hrvatskih branitelja na brdima Otočkog bataljuna i Ražovljeva glava.

Na današnjem predstavljanju uz župana Stipu Zrilića sudjelovali su u ime županijske koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Ivica Mikulić, Davor Prtenjača u ime udruga veterana 4. Gardijske brigade i u ime Grada Zadra Jakov Vidović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.