Ostalo / Zadarska županija

38. Kolegij župana

300 tisuća kuna za novorođenčad u Zadarskoj županiji

300 tisuća kuna za novorođenčad u Zadarskoj županiji

Na sjednici Kolegija župana donesena je odluka da naknada za svako novorođeno dijete u ovoj godini kao i prošle godine iznosi 400 kuna, a pravo na naknadu imaju svi roditelji novorođene djece s područja cijele Županije, bez obzira na pravo koje ostvaruju u svojim gradovima ili općinama.

Proračunom Zadarske županije za 2016 godinu utvrđeno je da se za naknadu za novorođenu djecu izdvoji iznos od 300.000 kuna. Zahtjevi se podnose sve do 15. siječnja iduće godine, a obrazac zahtjeva bit će dostupan putem službene mrežne stranice Zadarske županije ili na porti županije.

Župan je na kolegiju donio odluku o sufinanciranju međumjesnog prijevoza učenicima srednjih škola za prva tri mjeseca ove godine. Od ukupno 7336 učenika srednjih škola pravo na subvencionirani prijevoz ostvaruje 3173 učenika. Ukupna subvencija troškova prijevoza za prva tri mjeseca iznosi 6.763.000,00 kuna. Od toga Županija osigurava 10% ili 676.000 kuna. Razliku osigurava državni proračuna sa 75% i ostatak (15%) najčešće gradovi i općine.

Danas su donesene i Odluke o osnivanju Povjerenstva za ocjenjivanje prijava pristiglih na Javni poziv za dodjelu financijskih potpora iz sredstava Proračuna Zadarske županije za 2016. godinu na pozicijama Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb i Upravnog odjela za pravne i zajedničke poslove.

Za te je potpore proračunom osigurano ukupno 830.000 kuna.

Također, predstavnicima nacionalnih manjina u Zadarskoj županiji osigurana su sredstva za rad i nagradu za rad u visini od 446.000 kuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.