Ostalo / Zadarska županija

Brunu Marceliću (posthumno) i dr. Mili Klarići Nagrade za životno djelo Zadarske županije

Brunu Marceliću (posthumno) i dr. Mili Klarići Nagrade za životno djelo Zadarske županije

U ponedjeljak, 7. ožujka 2016. godine Odbor za dodjelu javnih priznanja održao  je sjednicu na kojoj su razmatrani prijedlozi za dodjelu javnih priznanja. 

Na sjednici Odbor je jednoglasno predložio dodijeliti Nagrade za životno djelo, posthumno Brunu Marceliću, dipl.oec. i  Mili Klariću, dr. medicine.

Za Godišnje nagrade Zadarske županije predloženi su:

  1. Paška sirana d.d. za područje gospodarstva
  2. Zadarski komorni orkestar za područje kulture i glazbe
  3. VESPA klub Zadar za područje turizma
  4. Cromaris d.d. za područje gospodarstva
  5. Planinarsko društvo Babulj, Bibinje za područje planinarstva i zaštite okoliša
  6. Udruga za suvremeni ples K2 za područje plesa
  7. Đuro Župan za područje turizma

 

Ove prijedloge Odbor će proslijediti na nadležno donošenje Županijskoj skupštini na 19. sjednici zakazanoj za petak, 11. ožujka 2016. godine.

Pozivni natječaj za dodjelu javnih priznanja bio je objavljen dana 12. siječnja 2016. godine na mrežnoj stranici Zadarske županije, a 13. siječnja 2016. godine u dnevnom tisku. Rok za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije bio je 1. ožujka 2016. godine.

Na Pozivni natječaj zaprimljena su 4 prijedloga za dodjelu Nagrade Zadarske županije za životno djelo te 22 prijedloga za dodjelu Godišnje nagrade Zadarske županije. Javna priznanja Zadarske županije dodjeljuju se na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana županije.

Odluku o dodjeli javnih priznanja, sukladno Odluci o javnim priznanjima Zadarske županije („Službeni glasnik Zadarske županije" broj 11/06), donosi Županijska skupština na prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.