Ostalo / Zadarska županija

Dan Grada Paga

Pažani svečano proslavili Dan Grada

Pažani svečano proslavili Dan Grada

Grad Pag danas svečano slavi svoj dan. Program je započeo polaganjem vijenaca na Gradskom groblju, a nastavio se budnicom, te svečanom misom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, nakon čega je održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

- Sa 3800 stanovnika grad se danas sve više oslanja na razvoj turizma, istaknuto je na svečanoj sjednici Grdaskog vijeća. Samo u prošloj godini ostvareno je više od 830 tisuća noćenja, dok za otok te brojke prelaze dva i pol milijuna.

- Paška janjetina, paška sol ili ako hoćete paška čipka, sve su to svjetski brendovi otoka i grada Paga koji želi postati i turističko središte. Danas je u Pagu turizam glavna gospodarska djelatnost,  za Radio Zadar je izjavio gradonačelnik Željko Maržić. Tako reći nema kuće koja direktno ili indirektno nije vezana uz tu gospodarsku djelatnost.

U izradi je od strateških dokumenata i studija razvoja turizma, čija je izrada povjerena Institutu za turizam Hrvatske. Kako se najavljuje u završnoj fazi je i strategija razvoja Paga, koja će uskoro biti predstavljena.

Uz infrastrukturne projekte vezane uz vodu, odvodnju, električne mreže te izgradnju cesta, puno se ulaže i u mlade. Najveća investcija u ovom trenutku je tako izgradnja vrtića za stotinjak djece, a čija je vrijednost 18 i pol milijuna kuna.

Gradonačelnik Željko Maržić u svom obraćanju ističe i kako je Pag grad sporta i kulture.

- Za funkcioniranje 23 udruge u sportu, kulturu i ostalim djelatnostima u prošloj godini utrošeno je 687 tisuća kuna. Kapitalni projekt budućnosti je izgradnja nove srednje škole.   

No problem je kao i drugdje u Hrvatskoj u zapošljavanju mladih.

- Nažalost i mi pratimo trendove u državi, nezaposlenih mladih ima i zato namjeravamo kroz turizam i ostale privredne aktivnosti omogućit zapošljavanje mladih.  


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.