Ostalo / Zadarska županija

Otvara se Posudionica medicinskih pomagala na Branimirovoj obali

Otvara se Posudionica medicinskih pomagala na Branimirovoj obali

Danas s početkom u 11 sati zakazano je svečano otvorenje Posudionice medicinskih pomagala na Obali kneza Branimira 18, koju će otvoriti gradonačelnik grada Zadra, Božidar Kalmeta.

Otvorenju će nazočiti Branko Dukić, dr. med., predsjednik Lige protiv raka Zadar, Marija Pletikosa, ravnateljica Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar, don. Ivica Jurišić, ravnatelj Caritasa Zadarske nadbiskupije i Josip Vidov, voditelj Volonterskog centra Zadar

Posudionica medicinskih pomagala je projekt iniciran od strane Lige protiv raka Zadar, u čijoj realizaciji su imali pomoć partnera iz Volonterskog centra Zadar, Doma sv.Frane i Caritasa zadarske nadbiskupije.

Važno je napomenuti i ulogu Grada Zadra koji je Ligi ustupio svoj prostor i time omogućio otvaranje Posudionice.

- Puštanjem Posudionice u rad želimo povećati, unaprijediti i obogatiti socijalni i zdravstveni aspekt društvenog života na području grada Zadra i zadarske županije na način da olakšamo, ubrzamo nabavu i upotrebu nužnih medicinskih pomagala.

Medicinska pomagala u Posudionici će biti na raspolaganju onkološkim bolesnicima, osobama s invaliditetom i osobama slabijeg imovinskog stanja, a u hitnim situacijama do pomagala će moći doći svaka osoba kojoj je neophodno medicinsko pomagalo u procesu izlječenja. Jedina je obaveza korisnika vratiti pomagalo u ispravnom stanju po završetku uporabe, kažu inicijatori. (eZd)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.