Ostalo / OI 2008

Tenis

Karlović na Berdycha u prvom kolu olimpijskog turnira

Karlović na Berdycha u prvom kolu olimpijskog turnira

Čilić protiv argentinca Monaca

Obavljljen je ždrijeb teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Pekingu. Od trojice hrvatskih predstavnika, najlošije je prošao Ivo Karlović, koji je postavljen za 14. nositelja.

Karlović, 18. tenisač svijeta, igrat će u 1. kolu protiv Čeha Tomaša Berdicha, koji je trenutno na 21. mjestu ulazne ATP ljestvice. Ipak, optimizam budi podatak da je Zagrepčanin dobio dva od tri prethodna susreta, uključujući i jedini ove godine, u osmini finala ATP turnira u Rotterdamu. Karlović je na prošlim Olimpijskim igrama u Ateni dogurao do 3. kola, dok je Berdych u 2. kolu eliminirao Rogera Federera, ali je ispao u četvrtfinalu.

Treće kolo u pojedinačnoj konkurenciji u Ateni je igrao i Ivan Ljubičić, koji je prijavljen za nastup u Pekingu, iako je upitno hoće li moći i zaigrati zbog rupture mišića. Ljubičić (51. ATP) je za prvog protivnika dobio Argentinca Agustina Callerija, 54. tenisača svijeta, s kojim ima dobra iskustva. Ivan je dobio svih 5 prethodnih mečeva.

Marin Čilić (32. ATP) također će nastup započeti protiv argentinskog tenisača, 37. igrača svijeta Juana Monaca. Bit će to njihov prvi međusobni susret.

Turnir u Pekingu, koji se boduje i za ulaznu ATP ljestvicu, vrlo je jak, pa će tako prva četiri nositelja biti četvorica najboljih igrača svijeta. Švicarac Roger Federer igrat će u 1. kolu protiv Rusa Dmitrija Tursunova, Španjolac Rafael Nadal protiv Talijana Potita Staracea, Srbin Novak Đoković protiv Amerikanca Robbyja Gineprija, a Rus Nikolaj Davidenko protiv Latvijca Ernestsa Gulbisa.

Marin Čilić i Ivan Ljubičić, jedina hrvatska kombinacija u igri parova na OI u Pekingu, igrat će u prvom kolu protiv Čileanaca Fernanda Gonzaleza i Nicolasa Massua, osvajača zlatne medalje na OI u Ateni 2004. godine. Ljubičić je na Igrama u Ateni nastupao s Mariom Ančićem, a u polufinalu su ih zaustavili upravo Gonzalez i Massu 7-5, 4-6, 6-4. No, hrvatska kombinacija je tada u meču za treće mjesto i brončanu medalju svladala Indijce Bhupathija i Paesa, 16-14 u trećem setu. Ljubičić, ukoliko bude spreman za nastup u Pekingu, imat će, tako, priliku revanširati se čileanskim tenisačima za poraz iz Atene u polufinalu. 


Reci što misliš!